2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Nem lesz fizetõs egészségügyForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-14 13:17:04
Az egészségügyért felelõs államtitkár a Népszabadságban a rezidensszövetség javaslatára reagált, amely a hálapénz felszámolására bevezetné a fizetõs orvosválasztást. Azt mondta, egyelõre nem dõlt el, hogy van-e létjogosultsága egy ilyen rendszernek.

Nem lesz fizetõs egészségügy - jelentette ki Zombor Gábor egészségügyért felelõs államtitkár a Népszabadságnak. A lap hétfõi számában megjelent interjúban ezt a rezidensszövetség azon javaslatára reagálva mondta az államtitkár, amely a hálapénz felszámolására bevezetné a fizetõs orvosválasztást. Az államtitkár kijelentette: egyelõre még nem dõlt el, hogy van-e létjogosultsága egy ilyen rendszernek. Vélhetõen a betegek fogják eldönteni, hogy elinduljon vagy sem az orvosválasztás díjazása. Egyelõre errõl nincs szó - mondta.

Közölte azt is, hogy a héten találkozik a kórházszövetség vezetõivel, ahol az orvosválasztás kérdése is napirenden lesz. Megjegyezte, hogy a kezelõorvos megválasztására most is van mód, a hatályos jogszabályokban pedig benne van, hogy ha valaki a területi kórház helyett máshol kezelteti magát, akkor elméletileg fizetnie kellene ezért. Az államtitkár hangsúlyozta, az egészségügy akkor kérhet megalapozottan többletforrásokat, ha bizonyítani tudja a jelenleg rendelkezésre álló források átlátható, hatékony felhasználását. Utalt arra, hogy független közgazdászok szerint 80-100 milliárd forintra tehetõ az egészségügyben a nem jól felhasznált összeg.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!