2024. június 1. Szombat, Tünde.
 
Az elmúlt 24 óra eseményeiForrás: police.hu
Utolsó módosítás: 2014-07-15 13:47:19
Címkék: Bihari hírek
A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén a rendõrök az elmúlt 24 órában 11 személyt fogtak el, akik közül 6 fõt bûncselekmény elkövetésén értek tetten, 3 fõt az ellene érvényben lévõ elfogatóparancs alapján, 2 fõt pedig az ország területén történõ jogellenes tartózkodás miatt. Az egyenruhások 37 személyt állítottak elõ, ebbõl 7 fõt bûncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.

Megyénk közútjain a rendõrök 1 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amely könnyû sérüléssel végzõdött.

A rendõrök 2014. július 14-én 15 óra 30 perckor Tépe külterületén, a 47. számú úton megállítottak egy Derecske felõl Berettyóújfalu irányába közlekedõ román honosságú személygépkocsit és igazoltatták a sofõrt. Az egyenruhások az intézkedés során megállapították, hogy a 24 éves férfival szemben az Egri Járásbíróság csalás vétség elkövetése miatt elfogatóparancsot bocsátott ki. A járõrök a román állampolgárt elfogták és elõállították a Berettyóújfalui Rendõrkapitányságra, ahol a nyomozók õrizetbe vették.

A Debreceni Rendõrkapitányság – õrizetbe vétele mellett – nyomozást rendelt el egy hajdúnánási lakossal szemben. A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. július 14-én 17 óra körüli idõben egy férfi bemászott az egyik debreceni családi ház udvarára, ahonnan ellopott egy kerékpárt. A tulajdonos észrevette a lopást, ezért telefonon értesítette a rendõrséget, valamint a segédmotor-kerékpárjával követni kezdte a tettest. A rendõrök a bejelentést követõen – a sértett által adott személyleírás alapján – a Bihari utca és a Vágóhíd utca keresztezõdésénél igazoltatták a hajdúnánási lakost, aki elismerte a bûncselekmény elkövetését. A járõrök a 45 éves R. Lászlót elfogták és elõállították a rendõrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság Mélységi Ellenõrzési Alosztály egyenruhásai 2014. július 13-án 17 óra 15 perc körüli idõben Mezõpeterden igazoltattak egy külföldi férfit. A járõrök az intézkedés során megállapították, hogy a szír állampolgár nem rendelkezik a jogszerû magyarországi tartózkodáshoz szükséges iratokkal. A férfi az egyenruhások kérdésére elmondta, hogy azért lépett be illegálisan az ország területére, mert az egyik internetes közösségi portálon megismerkedett egy mezõpeterdi lánnyal, akivel találkozni akart. A határsértõt a rendõrök tiltott határátlépés szabálysértés elkövetése miatt elfogták és elõállították a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltségre, ahol a meghallgatását követõen átadták az illetékességgel rendelkezõ Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!