2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Októbertõl új telefonszámon lesz elérhetõ a belföldi tudakozóForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-07-15 14:53:32
Október elsejétõl új szolgáltatónál, új telefonszámon, a 11-800-on lesz elérhetõ az országos belföldi tudakozó szolgáltatása – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hétfõn az MTI-vel.

Közleményük szerint az Európai Unió szabályozási tendenciájának – a háromtagú telefonszámok fokozatos kivezetésének – megfelelõen a tudakozó telefonszáma megváltozik. A tervek szerint a 198-as rövid szám használati engedélyét szeptember 30-ig, a 197-es és a 199-es rövid számok használati engedélyét 2014. december 31-ig visszavonja a hatóság.

Az NMHH a 2013 végén kiírt pályázat eredményeként az “összességében legkedvezõbb ajánlatot tevõ” Invitel Távközlési Zrt-ét jelölte ki az országos belföldi tudakozó jövõbeni szolgáltatójának. Az NMHH elnöke, Karas Monika az országos belföldi tudakozó szolgáltatásról szóló hatósági szerzõdést hétfõn írta alá David McGowannel, az Invitel Távközlési Zrt. vezérigazgatójával.

A hatályos EU-rendelkezések elõírják a tudakozó szolgáltatás rendszeres felülvizsgálatát, így a most aláírt szerzõdés három évre szól. Az augusztus elsején életbe lépõ megállapodást követõen az Invitel bekéri és összegyûjti a többi telekommunikációs vállalatnál meglévõ elõfizetõi adatokat, az adatbázisokat pedig a minõségi szolgáltatás biztosítása érdekében határidõre naprakésszé teszi.

Az egyetemes tudakozó szolgáltatást októbertõl valamennyi magyarországi vezetékes- és mobiltelefon-elõfizetõ a 11-800-as hívószámon veheti igénybe függetlenül attól, hogy melyik belföldi szolgáltató hálózatából indította a hívást. Az NMHH rendelettervezete szerint a jelenleg használatban lévõ 198-as telefonszámon hangbemondással is figyelmeztetik a fogyasztókat a változásra – olvasható az NMHH közleményében.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!