2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
A lézerek felhasználásáról tartanak nyári egyetemetForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-15 15:08:20
A lézerek orvos- és élettudományi célú felhasználási lehetõségeivel foglalkozik a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) hétfõn kezdõdött kéthetes programsorozata - mondta el a nyári egyetemrõl tartott sajtótájékoztatón az SZTE rektora.

Szabó Gábor kiemelte: az iskola célja, hogy jeles külföldi és hazai elõadók bevonásával megismertesse a hallgatókat a lézerek felhasználásával.

A programra német, román, francia, szerb, horvát, holland és indiai fiatalok érkeznek. A tudományos rendezvényen neves külföldi elõadók mutatják be saját tudományterületüket, emellett a hallgatók laborgyakorlatokon is részt vesznek.

Bari Ferenc, az SZTE Általános Orvostudományi Karának dékánja elmondta, a nyári egyetemen szó lesz a lézerek fajtáiról, a lézeres képalkotásról és a lézeres sebészetrõl, és a diákok megismerkedhetnek a Szegeden az EU tudományos nagyberuházásaként épülõ lézeres kutatóközponttal, az ELI-vel is.

Maróti Péter projektmenedzser az MTI-nek elmondta: a programsorozatot az SZTE fizikus tanszékcsoportja szervezte, egy több mint egymilliárd forintos uniós támogatású projekt részeként.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!