2024. május 18. Szombat, Erik, Alexandra.
 
Pályázat a városligeti tûzfalak színesítésére kategória: HazaiForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-15 16:21:35
A használaton kívüli betonfalak megújítására és kifestésére várja az ötleteket a Városliget Zrt. és a Színes Város Csoport. A pályamunkákat augusztus 14-ig várják. A cél, hogy a Városligetet ismerõ, szeretõ, és használó lakosok közvetlen részesei lehessenek a megújuló park és a tematikus városrész kialakításának.

A kiíró Városliget Zrt. olyan látványtervvel ellátott pályázatokat vár az Olof Palme Ház mögötti betonfalak üresen álló és kopott felületeinek kiszínesítésére, amelyek vizuálisan izgalmasabbá varázsolják a Városliget épületfalait. A beküldött pályázatoknak reflektálniuk kell a kultúra és a zöld területek kapcsolatára, és ki kell fejezniük, hogy mit jelent az embereknek ma a Városliget.

Szempont ezen felül az eredeti ötlet, kreativitás, illetve, hogy a terv 4-8 nap alatt kivitelezhetõ legyen. A beérkezett kézzel rajzolt vagy számítógéppel tervezett munkákat a Városliget Zrt. mellett a Színes Város és a Design Terminál képviselõibõl álló bíráló bizottság választja ki. A megvalósított tervek alkotói a megjelenés lehetõsége mellett készpénzt és ajándékutalványt is nyernek.

A Liget Budapest Projekt keretében április végén már hirdettek más pályázatokat is a fõváros VI., VII. és XIV. kerületi középiskolás diákjai részére. Az egyik kiírás a Liget padjainak grafikai tervezésére hívta meg a fiatalokat, a másikon pedig megfogalmazhatták, hogy milyen lenne az a liget, amelyben szívesen töltetnék idejüket. A beérkezett pályamûvekbõl 53 padtervet fognak megvalósítani a Városligetben, a gyõztes Placc tervet benyújtó diák pedig részt vehet majd a terület kialakításáért felelõs szakmai csoport munkájában.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!