2024. június 11. Kedd, Barnabás.
 
Tovább bõvíti budapesti járatainak számát a LOT légitársaságForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-16 14:19:57
Tovább bõvíti budapesti járatainak számát a lengyel LOT égitársaság, õsszel vasárnaponként eggyel több járat üzemel Budapest és Varsó között - jelentette be Elzbieta Borzon, a légitársaság magyarországi képviseletének vezetõje kedden Budapesten.

A LOT 85. születésnapját ünneplõ sajtótájékoztatón a vezetõ elmondta, a nyári menetrendben hétköznap napi négy, hétvégén napi kettõ járat közlekedik Budapest és Varsó között, de több hétvégi járat is teljes töltöttséggel üzemelt, ezért a LOT szeptemberben és októberben is vasárnaponként egy járattal többet indít. Elzbieta Borzon hozzátette: nagyon elégedettek a nyári menetrendben bevezetett négy járattal, a gépek átlagosan 70 százalék fölötti kihasználtsággal közlekednek. Hozzátette: az adatok alapján a téli menetrendben is fenntarthatják a mostani járatsûrûséget.

Kedden a LOT délutáni járatát a születésnap alkalmával egy retró festésû Embraer E-175-ös gép teljesítette, a fedélzetén pedig retró egyenruhát viseltek a légiutas-kísérõk.

Kirji Marek, a LOT kereskedelmi igazgatója hangsúlyozta: az elmúlt évben jelentõs átalakításon ment át a vállalat, ennek részeként új üzletpolitikát és új tarifákat is bevezettek, ezek közül kiemelte a 25 százalékkal csökkentett áru economy simple tarifát, amely csak kézipoggyász fedélzetre vitelét teszi lehetõvé.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta: a LOT pénzügyileg jelenleg stabil, 2012-ben ugyan állami támogatást kellett kérniük, ezt a tranzakciót az unió is vizsgálja, de legutóbbi információik szerint az Európai Bizottság nem minõsíti majd tiltott állami támogatásnak a pénzügyi mentõövet.

A varsói székhelyû LOT 1929-ben szállt fel elõször, Budapestre 1938-óta repülnek, flottájuk 39 gépbõl, köztük hat Boeing 787 Dreamlinerbõl áll, amelyhez a jövõben még kettõ csatlakozik.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!