2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Kétmilliárdos plusz támogatás: még több rendõr lesz az utcákonForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-17 13:57:02
A pénzt arra fordítják, hogy még több járõr legyen az utakon, állandó legyen a közterületi jelenlét. A kísérleti program az év elején indult az ország északkeleti régiójában. A belügyminiszter szerint sikeres volt, ezért döntött a kormány a folytatás mellett.

Az év elején, az ország északkeleti régiójában vezették be a minden településre kiterjedõ, állandó rendõri jelenlétet. A kísérlet sikeresnek bizonyult, a kormány ezért úgy döntött, hogy a programot kiterjesztik az egész országra.

Ez kétmilliárd-kétszáznyolcvanhét millió forint többletet igényel a rendõrség költségvetésében. A kormány megszavazta az összeget és a rendõrség az év végégig meg is kapja - mondta el a Híradónak Pintér Sándor belügyminiszter.

Az országos rendõr-fõkapitány szerint a közterületi szolgálatokat a parancsnokoknak rugalmasan kell megszervezniük. Azt, hogy állandó, vagy visszatérõ az ellenõrzés, az adott település pillanatnyi bûnügyi helyzete határozza meg.

A rendõrkapitányságok úgynevezett járõr-útirány terveket dolgoztak ki, melyben minden magyarországi település besorolásra kerül és az adott település bûnügyi-közbiztonsági helyzetéhez igazítottan határozzák meg a szolgálati feladatokat és az ott teljesítendõ szolgálati idõt a rendõrkapitányok - mondta el Papp Károly.

Magyarországon tavaly tíz év után elõször csökkent 100 ezer alá a közterületeken elkövetett bûncselekmények száma. Az állandó rendõri jelenlét kiterjesztésétõl a kormány azt várja, hogy a kedvezõ tendencia folytatódik.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!