2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Üzemet épít Kazincbarcikán a BorsodchemForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-17 15:33:45
A kormány támogatta 84 millió eurós beruházás nyomán legalább 70 új munkahely jön létre a kínai tulajdonú cégnél.

Új, sósav-kondenzációs üzemet hoz létre a kormány támogatásával Kazincbarcikán a kínai Wanhua-csoport tulajdonában lévõ Borsodchem Zrt., amelynél a 84 millió eurós beruházásnak köszönhetõen legalább 70 új munkahely jön létre - jelentette be hétfõn Budapesten Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára és Csien-seng Ting, a BorsodChem elnök-vezérigazgatója.

Szijjártó Péter beszédében kiemelte: az egyre dinamikusabban bõvülõ kínai beruházások jelentõsen hozzájárulnak ahhoz, hogy mára Magyarország Európa termelési központja lett, a kínai vállalatok pedig regionális termelési logisztikai központként tekintenek Magyarországra. Az államtitkár jelezte: a beruházáshoz - amelynek köszönhetõen 2500 fölé emelkedik a BorsodChem munkavállalóinak száma - a magyar kormány 996,6 millió forintos támogatást biztosít.

Csien-seng Ting hangsúlyozta: a magyar és a kínai kormány támogatása mellett a Borsodchem folyamatosan fejlõdik, terveik szerint növelik kapacitásaikat, és arra törekednek, hogy még több kínai befektetõt ösztönözzenek magyarországi befektetésre.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!