2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Megkezdõdött a Békás-tó feltöltése a debreceni NagyerdõbenForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-18 15:53:26
Megkezdõdött szerdán a megnövelt vízfelületû Békás-tó feltöltése vízzel a debreceni Nagyerdõben - jelentette be a város polgármestere a helyszínen, sajtótájékoztatón, jelezve: a feltöltés mintegy negyven napig tart.

Kósa Lajos elmondta: a Nagyerdõ parkerdejének 2,2 milliárd forintos fejlesztése keretében 158 millió forintból alakították át és bõvítették a Békás-tavat. A felújítás során a parkerdei sétányokon több mint 10 ezer négyzetméter aszfaltfelületet szüntettek meg, és csaknem ennyivel növelték a vízáteresztõ burkolat nagyságát.

A munkálatok során a korábbi 5000 négyzetméteres vízfelület 7850 négyzetméterre bõvült. A tó mélysége 1,35 és 2,2 méter között van, feltöltése egy most létesített kútból, a nagyerdei csobogón keresztül történik - ismertette a részleteket a fideszes politikus.

Miklóssy Ferenc, a kivitelezõ Keviép Kft. ügyvezetõje a sajtótájékoztatón elmondta: július 18-án megkezdõdik a felújított Békás-tó és környékének egy hónapig tartó mûszaki átadása.

A tó középsõ része felett stég biztosítja majd a gyalogos közlekedést, a vízben két szigetet is kialakítanak. A feltöltött és felújított Békás-tóba visszatelepítik azokat a békákat is, amelyek a felújítás idejére a Debreceni Egyetem botanikus kertjének tavában leltek átmeneti otthonra.

A lakosság augusztus 18-tól veheti birtokba a nagyerdõ teljesen megújult parkerdei részét - jelezték a sajtótájékoztatón.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!