2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Lezárt aktaForrás: police.hu
Utolsó módosítás: 2014-07-22 14:49:24
Címkék: Bihari hírek
Több mint fél száz sértettet ejtettek tévedésbe azok a férfiak, akik ellen a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság vádemelést javasol.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya nyomozást folytatott K. Béla 58 éves debreceni lakos és K. Csaba 47 éves újszászi lakos ellen csalás bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfiak 2010 decemberétõl 2013 februárjáig több mint fél száz sértettet ejtettek tévedésbe és károsítottak meg az általuk kínált kedvezõ hozamot ígérõ befektetések, tõzsdei ügyletek ajánlataival. A nyomozás során kiderült, hogy a férfiak egyáltalán nem végeztek tõzsdei kereskedést és a károsultak által befizetett több száz milliós összeget saját céljaikra használták fel.

A nyomozóhatóság kezdeményezésére a Debreceni Járásbíróság 2013. február 27-én elrendelte K. Béla elõzetes letartóztatását.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya 2014. július 15-én befejezte a nyomozást és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte  az illetékes járási ügyészségnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!