2024. május 16. Csütörtök, Mózes, Botond.
 
Négy év alatt 1500 új munkahely TatabányánForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-24 15:50:48
Az önkormányzat gazdaságfejlesztési tevékenysége mellett a kormány pályázati forrásokkal összesen 10 milliárd forinttal járult hozzá az ipari park bõvítéséhez - számolt be a város polgármestere a Tatabányai Ipari Park új feltáró útjánál tartott sajtótájékoztatóján,

Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP) elmondta, az ipari parkban új beruházóként telepedett le többek között a Henkel, a Mivisa, a Rudolph Autóipari Kft. és a Samsung. A már megtelepedett vállalkozások szinte mindegyike bõvítette tevékenységét, közülük a legjelentõsebb a Bridgestone 500 fõnek munkát adó új csarnoka, mely 72 milliárd forintos beruházás. Az autóipari elektromos csatlakozóelemeket gyártó Delphi 2013-ban adta át 3,4 milliárd forintos beruházással épült új csarnokát és az 1000 fõs létszámot 1500 fõre növelték.

A japán autóüveggyárban, az AGC-ben idén avattak új gyártócsarnokot, ahol 100 új munkahely létesült, így most 730 ember dolgozik az üzemben. Kapacitásának bõvítését tervezi az orvosi fecskendõket elõállító Becton Dickinson, a gyógyászatban használt mûanyag eszközök gyártásához, összeszereléséhez és fröccsöntéséhez 100-150 fõt vesznek fel 2014-ben.

A polgármester hozzátette, a város többi iparterületén is beruházásokra került sor, az amerikai Sanmina-SCI félmilliárd forintos beruházással bõvítette termelését, illetve a Graboplast a napokban jelentette be, hogy 6 milliárd forintos beruházással felépíti második gyárát Tatabányán, mely legalább 50 új dolgozóval indulhat el.

Schmidt Csaba kiemelte, a tatabányai és a környei önkormányzat az ipari parkot üzemeltetõ IPH Kft.-vel összefogva 400 millió forintos fejlesztést valósít meg a területen. Egy korszerû, nagy átbocsátási képességû körforgalmat alakítanak ki, mellyel a park új területei válnak elérhetõvé, valamint több gyár bejáratáig kerékpárút és közvilágítás épül.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!