2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Indul a diákok albérlet keresési rohamaForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-25 12:30:07
Hamarosan elkezdõdik a diákok albérlet keresési idõszaka, miután csütörtökön nyilvánosságra hozzák a felsõoktatási felvételi ponthatárokat, és ilyenkor - átmenetileg - jelentõsen élénkül a fõvárosi és az egyetemi városok bérlakás piaca.

A Duna House ingatlanközvetítõ hálózat MTI-hez eljutatott szerdai közleménye szerint az egyetemistáknak egy 30 négyzetméteres lakásért 30-50 ezer forintot kell átlagosan fizetniük.

Budapesten a III., V., VIII, IX., X., XI., XIV:, XVI. kerületekben egy garzon átlagosan 55 ezer forintba kerül. Egy nagyobb, két egyetemista számára is megfelelõ 60 négyzetméteres lakás ára 70 és 126 ezer forint között bérelhetõ. A legdrágább idén is az V. kerület.

A vidéki egyetemekre felvételt nyerõ diákok olcsóbb bérlemények közül válogathatnak. A legalacsonyabb bérleti díjak a gödöllõi Szent István Egyetem campus közelében találhatók. Az ide felvételt nyerõ diákok már 30 ezer forintért találhatnak 30 négyzetméteres lakást és 48 ezerért nagyobb, 60 négyzetméteres alapterületût.
Pécsett, Debrecenben is 50 ezer forint körüli árakon érhetõek el az egyszobás lakások, míg a másfél szobásokat már 57-66 ezer forintért is ki lehet bérelni.

Az olcsóbbak közé sorolható még Szeged és Nyíregyháza, ahol átlagosan 38 ezer forintért adnak ki egy egyszobás lakást. Szombathely és Eger továbbra is a vidéki középmezõnyben van: Egerben 44 és 52 ezer forint közötti árakkal, Szombathelyen 41 és 58 ezer közötti árakkal kell számolni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!