2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
A vártnál magasabb lesz a vagyonvédelmi szolgáltatás rezsióradíjaForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-07-26 14:30:59
A szakma által várt 1700-1800 forint közötti összeg helyett 1889 forintban határozza meg a belügyminiszter a vagyonvédelmi szolgáltatás minimális rezsióradíját – az errõl szóló rendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg csütörtökön.

Eddig csak az építõiparban volt kötelezõ a minimális rezsióradíj alkalmazása, de július elején a kormány közzétette azt a rendeletét, amelyben kötelezõvé tette a vagyonvédelmi szolgáltatásoknál is a minimális rezsi óradíjat. A kormány egyúttal meghatározta annak a kiszámítási módját is, de a belügyminiszter kötelezettségévé tette a konkrét összeg maghatározását.

Német Ferenc, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke a múlt héten sajtótájékoztatón 1700 és 1800 forint közé várta a minimális rezsióradíjat. Ezzel szemben a szakminiszter 1889 forintot tett közzé a tervezetben.

A kötelezõ minimális rezsióradíjtól azt várja a szakma, hogy a szolgáltatás minõsége is javulni fog – vélte a kamarai elnök.

A parlament februárban fogadta el a közbeszerzési törvény módosítását, amelyben aránytalanul alacsony árnak minõsül a vagyonvédelmi szolgáltatásnál az az ajánlati ár, amely nem éri el a minimális rezsióradíj kötelezõ mértékét.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!