2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
Rendben megy az e-anyakönyvezésForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-26 15:47:54
A mintegy 920 millió uniós forintból kialakított, július 1-jén elindult rendszer egy pillanatra sem állt le, július 2-án ebédidõben, elõre tervezett módon hajtottak végre rajta technikai frissítéseket a reggeli bejelentkezések tapasztalatai alapján - közölte a KEKKH.

Telefonos támogatóközpont segítségével és kisebb programhibák folyamatos javítása mellett zavartalanul mûködik a július 1-jén bevezetett elektronikus anyakönyvi nyilvántartási rendszer - számolt be csütörtökön a Közigazgatási Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEKKH) elnöke. Vetési Iván az elmúlt hetek tapasztalatairól szólva közölte: a 75 ügytípust és hat nyilvántartást kezelni képes rendszerben eddig százezer eseményt vagy anyakönyvi változást rögzítettek, és mintegy 27 ezer anyakönyvi kivonatot nyomtattak ki. Az elektronikus anyakönyvet a több mint négyezer anyakönyvvezetõ 2400 hivatalban, 3300 munkaállomás mellett tölti. Bár a rendszerben általában délután jelentkeznek be a legtöbben, csütörtökön már reggel 8 óráig harminchárom születési, kilenc házassági és öt halálozási anyakönyvi kivonatot rögzítettek - hangzott el.

A teljes egészében európai uniós támogatásból, mintegy 920 millió forintból megvalósuló nyilvántartás költségeit részletezve Vetési Iván elmondta: 412 millió forintot eszközbeszerzésre, csaknem 100 milliót licencdíjakra fordítottak, az igazgatási koncepciós rendszerterv 77 millió forintba került, alkalmazásfejlesztésre 262 millió forintot fordítottak, az oktatási, minõségbiztosítási és kommunikációs kiadásokra pedig együttesen 64 millió forintot. V

etési Iván a rendszer elindításának körülményeirõl szólva ismertette: a nyilvántartási rendszer egyetlen pillanatra sem állt le, július 2-án ebédidõben, elõre tervezett módon hajtottak végre rajta technikai frissítéseket a reggeli bejelentkezések tapasztalatai alapján. A rendszer bevezetése elõtt és azóta is oktatásokat szerveznek a munkatársaknak, hiszen nemcsak az anyakönyvek vezetésének módja, hanem a jogszabályi háttere is jelentõsen megváltozott - mondta. Ismertette azt is: a telefonos támogatóközpont ötven emberrel kezdte munkáját, és addig tartják fenn, amíg indokolt. Mivel azonban a beérkezõ hívások száma folyamatosan csökken, Vetési Iván kijelentette: a rendszert egyre rutinosabban használják az anyakönyvvezetõk.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!