2024. április 27. Szombat, Zita.
 
A Mol az INA vállalatirányításáról is véleményt vár ZágrábtólForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-29 12:38:38
Címkék: Bihari hírek, mol, ina
Megkezdõdött a horvát kormány és a Mol képviselõi között pénteken az ötödik tárgyalási forduló, a magyar társaság arra kíváncsi, mi a horvát kormány véleménye az INA Felügyelõ Bizottságának az INA vállalatirányításáról szóló javaslatával kapcsolatban .

Megkezdõdött a horvát kormány és a Mol képviselõi között pénteken az ötödik tárgyalási forduló, amelyen a Mol az INA vállalatirányításáról szóló elképzelésekrõl is véleményt vár a horvát kormánytól. A Mol reméli, hogy Ivan Vrodljak, a horvát kormány gazdasági minisztere elmondja, mi a horvát kormány álláspontja az INA Felügyelõ Bizottságának az INA vállalatirányításáról szóló javaslatával kapcsolatban - nyilatkozta Dominic Köfner, a Mol-csoport kommunikációs igazgatója a tárgyalások elõtt pénteken, Zágrábban.

A magyar olajvállalat emellett más fontos ügyekben is választ vár a horvát féltõl. Szeretnénk azt is hallani a minisztertõl, hogy a horvát kormánynak valóban elõfeltétele-e az, hogy a Mol nem konszolidáltnak tüntesse fel az INA-t pénzügyi jelentéseiben - mondta a kommunikációs igazgató. A Mol a tárgyaláson ki szeretné használni az alkalmat arra is, hogy végre részletesen tárgyaljanak a felek üzleti ügyekrõl.

Ivan Vrodljak korábbi ígéretei alapján a magyar olajvállalatot érdekli az is, hogy a horvát miniszternek pontosan milyen javaslatai vannak a horvátországi szabályozási környezet változásával, illetve javításával kapcsolatban - mondta Dominic Köfner. A magyar olajvállalatnak 49,07 százalékos, míg a horvát államnak 44,84 százalékos részesedése van az INA-ban, az irányítási jog a Molé. A felek közötti tárgyalások tavaly szeptemberben kezdõdtek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!