2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Gyógynövénytúrák a Balaton-felvidékenForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-31 09:30:47
A Balaton-felvidéken egy családi manufaktúra gyógynövénytúrákat szervez. Ezen a területen 400-500 gyógynövényfaj található. Zánkán hamarosan felépítenek egy látogatóközpontot, ahol az érdeklõdõk megismerkedhetnek a gyógynövényekkel, elméleti és gyakorlati tudást is szerezhetnek.

Manapság egyre többen ismerik fel a gyógynövények jótékony hatásait, ezekkel sokszor sikerrel válthatjuk ki az orvosságot. Azok azonban még kevesebben vannak, akik maguk gyûjtik ezeket a növényeket, noha sokszor egy hétköznapi séta során is számos fajtájukat lehet felfedezni. A Balaton-felvidéken egy családi manufaktúra gyógynövénytúrákat szervez az érdeklõdõknek.

Körülbelül 400-500 gyógynövényfaj található meg a Balaton-felvidéken – mondta Takács Tamás, a zánkai Gyógynövénytúrák Kft. ügyvezetõje. Ez elsõsorban annak köszönhetõ, hogy a dombokban megülõ meleg, illetve hideg egészen változatos klímát eredményez – tette hozzá.

Sokan meglepõdnek azon, hogy akár a kert végében található, egyébként zöldség, vagy fûszernövényként hasznosított egyednek milyen gyógyhatásai lehetnek. A gyógynövénytúrákon elsõsorban arra helyezik a hangsúlyt, hogy ismertetik a különbözõ növények hatásait.

Az ügyvezetõ elmondta azt is, hogy az ökoturisztikai támogatásoknak köszönhetõen hamarosan felépül majd egy látogatóközpont, mely a felvidéken fellelhetõ több száz gyógynövényt tervezi bemutatni. A központ látogatói elméleti és gyakorlati tudást is szerezhetnek. A központhoz tartozik egy 7 ezer négyzetméteres gyakorlókert is, melyben különbözõ gyógynövényfajok szaporításával, telepítésével foglalkoznak, illetve kísérleteket végeznek a növényekkel.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!