2024. május 9. Csütörtök, Gergely.
 
Seszták: Az új stadion lendületet ad a versenysportnakForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-08-02 11:29:53
Számos sportág helyzetén javít, munkahelyeket teremt és jelentõs hazai vállalkozói kört mozgósít az új Puskás Ferenc Stadion megépítése - jelentette ki a nemzeti fejlesztési miniszter. Seszták Miklós reményei szerint a jövõ év végén már olyan munkásokat lehet látni a környéken, akik „bontják a székeket”. A miniszter arról is beszélt, hogy ma tárgyalásokat kezd Tarlós István fõpolgármesterrel a 3-as metró felújításáról. A személyét érintõ "támadásokról" azt gondolja, hogy azok a kormánynak szólnak, és reménytelen próbálkozások.

Az új Puskás Ferenc Stadion lendületet tud adni az amúgy is sikeres versenysportnak, hiszen olyan csarnokot építünk, mely a foci mellett mintegy húsz sportág helyzetén javít – jelentette ki Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a Kossuth Rádió 180 perc címû mûsorában.

Fontosnak nevezte, hogy az intézményben lehet rangos, sporteseményeket is rendezni, a beruházással munkahelyeket is teremtenek, és jelentõs vállalkozói kört mozgósítanak. Becslései szerint a kivitelezés idõszakában 1000-2000 fõ is dolgozhat a stadionon. Reményei szerint 2015 év végén olyan munkásokat lehet majd látni a környéken, akik „már bontják a székeket”. Kérdésre válaszolva elmondta azt is: a jövõ év márciusában már „komoly gondolkodásra kell, hogy késztesse õket”, ki lesz a kivitelezõ.

A 3-as metró felújítása kapcsán a miniszter azt mondta: õ lesz a tárgyalópartnere a fõvárosnak, ma hivatalosan is megkeresi Tarlós István fõpolgármestert, hogy az egyeztetéseket megkezdjék.

Az elmúlt hetekben tapasztalt, a személyét érintõ „támadások” kapcsán annyit mondott: mindenki tudja, hogy a kormány intézkedései sértenek bizonyos gazdasági érdekeket, szerinte csak ennek tudhatók be a támadások. Mint fogalmazott: ezt nem tartja másnak, csak kétségbeesett emberek reménytelen próbálkozásának. Arra a kérdésre, miért pont õt támadják, azt mondta: most velem kezdték.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!