2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Nagy összegû exporthitelt kap a HankookForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-08-13 14:55:56
Az állami tulajdonú Eximbank és három magyarországi kereskedelmi bank adja. A 120 millió eurós hitelkeretet is felhasználva bõvíti a gumiabroncsgyártó termelõkapacitását rácalmási üzemében.

Export-elõfinanszírozási hitelkeretet nyit a Hankook gumiabroncsgyártó magyarországi üzemének az állami tulajdonban lévõ Magyar Export-Import Bank Zrt. három magyarországi kereskedelmi bankkal együtt - az errõl szóló megállapodást hétfõn írták alá Budapesten, a Külgazdasági és Külügyminisztérium épületében. A 120 millió eurós (38 milliárd forint) hitelkeretet is felhasználva bõvíti a Hankook termelõkapacitását rácalmási üzemében. Nátrán Roland, az Eximbank vezetõje elmondta: a dél-koreai cég exportvolumenének növelése számítások szerint 70 milliárd forinttal növeli Magyarország hazai össztermékét. A hitelkerethez 115 millió eurót biztosít a Raiffeisen, az Unicredit és a K&H Bank, és 5 millió eurót az Eximbank.

Szabó László, külgazdasági és külügyi államtitkár nemzetgazdasági szempontból is jelentõsnek nevezte a hitelkeret-megállapodást. Kiemelte: a Hankook magyarországi beszállítóinak már a háromnegyede magyar kis- és középvállalat, ami több száz vállalkozást jelent. Az államtitkár megjegyezte, a dél-koreai cégek magyarországi beruházásai meghaladják a 2 milliárd eurót. Jelenleg 66 dél-koreai vállalat összesen 22 ezer embernek ad munkát Magyarországon - mondta. Hozzátette: a dél-koreai cégek amellett, hogy nagyon jó minõségû termékeket gyártanak, a kutatás-fejlesztésben, a képzésben is szerepet vállalnak, vagyis a jelenlétük a tudástranszfer miatt is fontos.

Ri Szung Il, a Hankook magyarországi vezérigazgatója a megállapodás aláírása elõtt elmondta: a dél-koreai cég megtartotta ígéretét, 7 évvel a magyar piacra való belépés után is jelen van, és bõvíti a termelést. Mint mondta, sikertörténet a Hankook számára a magyarországi üzem, ahol évente több mint 12 millió gumiabroncsot gyártanak. Jó úton haladunk, hogy a rácalmási legyen a legnagyobb gumiabroncsgyár Európában - mondta. A Hankook az árbevételét tekintve a 7. legnagyobb gumiabroncsgyártó a világon. Világszerte több mint 14 ezer alkalmazottja van, ebbõl több mint 3500 Magyarországon. A vállalat a világ 185 országába exportál, magyarországi árbevételének több mint 80 százaléka a kivitelbõl származik.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!