2024. május 30. Csütörtök, Janka, Zsanett.
 
Kizárták a készpénzt a SzigetrõlForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-08-14 15:27:30
Címkék: Bihari hírek
Hétfõ este a mínusz egyedik napon a Tankcsapda jubileumi koncertjével indult a 22. Sziget fesztivál. Kedden napközben sokan hûsöltek a Duna parton; a szervezõk egy kis strandot is kijelöltek. A fesztivál területén idén sem lehet készpénzzel fizetni, helyette egy fesztiválkártyára kell feltölteni pénzt, és azzal lehet vásárolni. A szervezõk szerint emiatt sokkal gyorsabb és pontosabb a kiszolgálás.

Jubileumi koncerttel indult a Sziget hétfõn. A Tankcsapda 25. születésnapját ünnepelte a több ezres közönség elõtt. Az elsõ nap után pedig csak lassan ébredeztek a sziget lakói. Sokan még délután is sátraknál, a fûben vagy fából készült tojásokban pihenték ki az este fáradalmait.

Kedden megnézzük a többi helyet is, ahol a koncertek lesznek. Hétfõn a nagyszínpad elõtt tomboltuk végig az estét – mondta egy francia fesztiválozó.

Az volt az egyik álmom, hogy a Szigeten lehessek, nagyon jók a koncertek már hétfõ este is nagyon jót buliztunk a barátaimmal – magyarázta egy grúz lány.

Napközben néhányan spontán vízi pisztoly csatával ütötték el az idõt, többen pedig a sziget strandon hûsöltek, ahol egy kis részt elkerítettek a Duna-partból a fesztiválozóknak. Néhány holland fiú kempingszékekkel és asztallal együtt ment a vízbe kártyázni. Nagyon jó a fesztivál, és élvezzük a vizet is, jó hangulat van kint a parton, tökéletes – mondták.

A koncertek mellett mindennap látványshow-t szerveznek a közönségnek: kedd este a nagyszínpadnál például tízezer lufit engednek egyszerre a magasba.

Csak egy mozdulat és már fizettek is a fesztiválozók. A Szigeten idén sem lehet készpénzzel vásárolni. Helyette speciális bankkártyával, vagy fesztiválkártyával lehet fizetni.

A fesztiválkártya egy nagyszerû dolog, nagyon jó, hogy nem kell pénzt tartanunk magunknál – vélte egy holland látogató.
Az árusok szerint a kártyával sokkal gyorsabban megy kiszolgálás.

Ütjük a kasszagépet, utána a metapayt, tisztán látjuk a dolgokat, a vendégnek nem kell visszaszámolni, nem tévedhetünk, sokkal jobb – állapította meg Nagy Eszter eladó.

A fesztivál területén 25 kártyafelöltõ pont van. Egy kártyára minimum kétezer forintot, maximum pedig 290 ezer forintot lehet egyszerre feltölteni.

Ha a kártyájukat elvesztik, akkor lehetõségük van arra, hogy az elõzetes regisztráció követõen a meglévõ egyenleget átvezessék akár kártyára, akár órára – ismertette Rõfös-Horváth Zsolt, a Festipay kereskedelmi vezetõje.

A Sziget környékét autóval szinte lehetetlen megközelíteni. A szervezõk ezért inkább mindenkinek azt tanácsolják, hogy válasszák a tömegközlekedést vagy a belváros és a Hajógyári sziget között menetrend szerint közlekedõ hajójáratokat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!