2024. május 30. Csütörtök, Janka, Zsanett.
 
Olcsó importtej ellen harcol a Tej TerméktanácsForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-08-17 11:57:09
Címkék: Bihari hírek
Irreális tejár miatt feljelentést tesz a Tej Terméktanács. Túl olcsó az egyik üzletlánc teje, egy liter csak 145 forintba kerül.

A Tej Terméktanács megállapítása szerint ilyen alacsony áron nem lehet a terméket forgalmazni. A 145 forintos 1,5 százalékos zsírtartalmú UHT tejet más áruházláncok is árulják, ám 165-169 forintért - mondta Istvánfalvi Miklós, a Tej Terméktanács társelnöke a Kossuth Rádió 180 perc címû mûsorában. A tejet Szlovákiából importálták, ám a szlovák termelõ sem tudja olcsóbban elõállítani azt, mint a magyar, az árra pedig még szállítási költség is rakódik - hangsúlyozta.

A Tej Terméktanács éppen ezért feljelentést tesz a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) ismeretlen tettes ellen. Az adóhivatal dolga kideríteni, hogy adócsalt termékrõl van-e vagy nem - tette egyértelmûvé Istvánfalvi Miklós.

A terméktanács társelnöke hozzátette azt is, hogy az érintett áruházlánc „jellemzõen azon élelmiszerekkel foglalkozik, amelyek közismerten az áfacsalt körbe tartoznak”, így a cukorral és az étolajjal - ezt majd a NAV kivizsgálja. Évekkel ezelõtt ugyanezen szlovák tejjel kapcsolatban már felhívta visszásságra a figyelmet a tanács - folytatta. Akkor a hatóságok többször végeztek ellenõrzést, és találtak is a termékbõl a piacon. Nagyjából két hete mintegy 63 ezer liter tejet vontak ki a forgalomból - van tehát értelme a bejelentésnek, a tisztességtelen verseny ellen ezért a továbbiakban is fellép majd a Tej Terméktanács - húzta alá Istvánfalvi Miklós.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek