2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Koronává vált a jégtömbForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-08-26 16:16:20
Hatalmas tömeg, legalább ötezer ember szórakozott önfeledten az Aranykalász – új kenyér elnevezésû rendezvénysorozaton Berettyóújfaluban a Szent István téren péntek késõ délutántól szombat hajnalba nyúlóan.

A város hagyományosan mindig az augusztus 20-ához közel esõ hétvégén rendezi meg az új kenyér ünnepét, lehetõséget biztosítva ezzel, hogy az újfaluiak augusztus 20-án eljuthassanak a debreceni vagy akár a fõvárosi rendezvényekre is.

A berettyóújfalui mûsorfolyam a hagyományõrzés, a népzene, a nóta és a tánc köré szervezték a rendezvény gazdái. Az eseményt az aratómenet nyitotta, majd a Szeredás együttes szórakoztatta a számában akkor még nem túl nagy közönséget. Ahogy haladtunk az estébe, egyre csak jöttek az érdeklõdõk, a szórakozni vágyók. A színpadon pedig egymást váltották a nótázós, mulatós elõadók. Nótár Mary mûsorára megtelt a tér, együtt énekeltek az elõadóval.

Sötétedés közben egy igen érdekes, látványos és különleges produkcióval lepte meg a városvezetés az újfaluiakat. M. Tóth Zsolt világbajnok jégszobrász mutatta be tudását a kisszínpadon. Egy 130 kilós üvegtiszta jégtömbbõl pontosan 15 perc alatt fûrészek és vésõk segítségével kifaragta a talapzatára helyezett magyar korona mását.

Az est zárásaként Zanzibár adott élõ koncertet és szolgáltatta a zenét a bálhoz.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!