2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Jövõ hétfõn osztják a tankönyveketForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-08-28 15:09:28
Az elsõ tanítási napon osztják majd a tankönyveket az iskolákban. Aki augusztus 15-e után fizette be a tankönyvek árát, annak az iskolában - az átvételkor - kell igazolnia a befizetés tényét.

A minisztérium minden intézkedést megtett annak érdekében, hogy augusztus 31-ig minden iskolába megérkezzenek a tankönyvek - jelentette ki a köznevelésért felelõs államtitkár a hétvégén. Czunyiné Bertalan Judit szerint a tankönyvek kiszállítása folyamatos és eddig minden az elõre meghatározott ütemterv szerint zajlik.

"Az idei esztendõben a tankönyv ellátásának biztonsága érdekében minden elõzetes intézkedést megtettünk, így azoknak a kiadóknak a nevét nyilvánosságra hoztuk, amelyek nem szállították idõben a könyvtárellátásért felelõs szervezet raktárába a tankönyveket. Át fogjuk rájuk hárítani azt a külön költséget, amellyel az esetleges hiányzó tankönyvek szállításából ered, hiszen a tankönyvellátásért felelõs szervezet azt az utasítást kapta az államtitkárságtól, hogy minden tankönyvet augusztus végéig az iskolákba juttasson el."

A tankönyvek kiosztása jövõ hétfõn, az elsõ tanítási napon lesz. Ugyanis a Könyvtárellátó Nonprofit Kft ezt javasolta az intézményeknek. Többen azonban a megadott határidõig nem kapták meg a csekket vagy nem fizették be a tankönyvek árát.

"Vannak sajnos olyan esetek, amikor nem tudtuk célba juttatni a csekket, a díjbekérõt, ez összességét néhány ezres példányszámot jelent, ezeket eljuttattuk az iskolába, ott át tudják venni a szülõk. Augusztus 15-ig kértük, hogy fizessék be a tankönyvek vételárát, ha ez utána történt meg, az átvételkor igazolni kell a befizetés tényét. Ha nem fizetik ki az árut, adott esetben a tankönyvet, nem feltétlenül kell, hogy megkapja, de az iskolákra van bízva annak mérlegelésének lehetõsége, hogy ha valaki nem tudja kifizetni, tudnak-e többletforrást biztosítani arra, hogy térítésmentes legyen a tankönyv, vagy átadják és elfogadják, hogy a szülõk késõbb fogja igazolni a befizetés tényét" - mondta el Arany László Tamás, a Könyvtárellátó ügyvezetõ igazgatója.

Az idén immár 730 ezer gyerek kapja ingyen a tankönyveket. Az illetékes államtitkár tájékoztatása alapján a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülõ, illetve a szociális okokból jogosult családokon túl, az elsõ osztálytól felmenõ rendszer miatt, minden évben eggyel több évfolyam kapja ingyen a tankönyveke

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!