2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Emmi: a tankönyvek rendben érkeznek az iskolákbaForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-08-29 13:58:20
A tankönyvek rendben érkeznek az iskolákba, áruk átlagosan húsz százalékkal csökkent és a diákok hatvan százaléka ingyen kapja azokat - közölte az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) köznevelésért felelõs államtitkársága ellenzéki sajtónyilatkozatokra reagálva.

A minisztérium közleményében megkérte az ellenzéki pártokat, hogy iskolakezdés elõtt a gyermekeket és szüleiket ne használják fel kampánytémára, és ne terjesszenek hazugságokat a tanévkezdésrõl.

Az Emmi azt írta: a tankönyvek kiszállítása rendben zajlik az iskolákba, a tankönyvpiac átalakítása miatt a szeptemberben kezdõdõ tanévben a diákok hatvan százaléka ingyen kapja a tankönyveket, amelyek átlagosan húsz százalékkal lettek olcsóbbak.

Hozzátették: a szülõknek a tankönyvcsomagok átvételéig van lehetõségük arra, hogy az árat befizessék csekken, akik pedig új csekket szeretnének igényelni, megtehetik az iskolákban és a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) infopontjain.

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció (DK) szakpolitikusa keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, az új tanév újabb tankönyvkáoszt hozhat, sajtóinformációk szerint a pedagógusok néhány nappal a tanévkezdés elõtt még nem kapták meg példányaikat az új tankönyvekbõl.

Kunhalmi Ágnes (MSZP) keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében a közoktatás mérlegét egy héttel a tanévkezdés elõtt a túl drága és értelmetlen laptopbeszerzésben, a késve történõ tankönyvkiszállításban, az elmaradó tanári tankönyvekben vonta meg.

Szabó Szabolcs, az Együtt-PM politikusa keddi közleményében azt írta, hogy a tankönyvellátás esetében kizárólag a központosítás érdekében verte szét a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. az évek óta mûködõ rendszert.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!