2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Rendõrök munkáját ismerhették meg a gyerekekForrás: police.hu
Utolsó módosítás: 2014-09-01 09:18:34
Címkék: Bihari hírek
Hajdúszoboszlói gyermektáborban tartott elõadást a városi rendõrkapitányság munkatársa.

A Hajdúszoboszlói Református Egyházközség nyári tábort szervezett 2014. augusztus 18. és 22. között, amelyen alsó tagozatos iskolás gyerekek vettek részt.

Az egyházközségtõl meghívást kapott a Hajdúszoboszlói Rendõrkapitányság bûnügyi helyszínelõje, Karácsony Béla r. százados, aki a tábor programjaként elõadást tartott a diákoknak a rendõrök egyenruhájáról és annak kötelezõ tartozékairól, melyet meg is tekinthettek. A gyerekek arról is tájékoztatást kaptak, hogy mivel tudják azonosítani magukat a civil ruhában dolgozó kollégák, így megismerték a szolgálati jelvényt és igazolványt is.

A százados elmesélte a gyerekeknek, mivel foglalkoznak a rendõrök, majd bemutatta nekik a csapatszolgálati feladatokhoz tartozó védõfelszereléseket, melyeket fel is próbálhattak a tábor résztvevõi. Karácsony Béla a helyszínelõ-táskájának tartalmát is megmutatta, amelyet nyomkutatáshoz, nyomrögzítéshez használ a hétköznapokban.

A nebulók ezt követõen megtekintettek egy szolgálati gépkocsit, amibe be is ülhettek.

A gyerekek ez által megtanulták felismerni a rendõröket és bepillanthattak munkájukba. A tábor résztvevõinek körében nagy népszerûségnek örvendett a program.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!