2024. május 5. Vasárnap, Györgyi.
 
Szeptember végén veheti át a Futár rendszert a BKKForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-09-02 13:36:50
Címkék: Bihari hírek, bkk
Szeptember végén veheti át a Futár forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszert a fejlesztõktõl a Budapesti Közlekedési Központ, miután az utolsó hibajavításokat is elvégezték - közölte a BKK csütörtökön az MTI megkeresésére.

Mint írták, a rendszer tesztüzemében tapasztalt hibák javítása még tart. A nyár elején a BKK többször tapasztalta, hogy a közterületi kijelzõk a GPS-alapú, valós idejû járatinformáció helyett az elõre betáplált menetrendet jelenítették meg, ezt a hibát általában a jármûvek és a központ közötti kommunikációs hiba, vagy a jármû fedélzeti egységének hibája okozta. Utóbbiak javítását a BKK felgyorsíttatta.

Jelezték továbbá: minden hibáról értesítik a T-Systemset, az eseti hibákat pedig a szerzõdött partnerek 72 órán belül javítják.

A Futár projekt keretében a BKK 1536 buszra, 612 villamosra és 145 trolibuszra szerelt fel fedélzeti egységet, 263 darab köztéri kijelzõt helyezett el és új forgalomirányítási központot alakított ki.

A 6,7 milliárd forintos projekt többször is megcsúszott, 2012 júliusában cseréltek alvállalkozót, akkor 2013 nyári bevezetést terveztek. Késõbb a villamosok felszerelése ütközött nem várt nehézségekbe. A közterületi kijelzõk tesztelését tavaly októberben kezdték meg.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!