2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
VIII. Bihari Kistérség Baráti Kulturális Találkozó BerettyóújfalubanForrás: Cserép Imre
Utolsó módosítás: 2014-09-14 11:04:31
Címkék: Bihari hírek
„Jaj, úgy élvezem én a strandot..” dal is elhangzott a berettyóújfalui Termál-Liget strandfürdõben, a Bihari Kistérség Baráti Kulturális Találkozóján, amit immár nyolcadik alkalommal szervezett a Berettyóparti Nyugdíjas Egyesület.

BERETTYÓÚJFALU. 18 településrõl, közel háromszázan érkeztek a nyugdíjas csoportok, klubok, egyesületek a találkozóra. Csoportos és egyéni fellépések, szavalatok, táncok, népdalcsokrok váltották egymást nagy sikerrel, melynek száma 152 volt,
Pikó Gyuláné a Berettyóparti Nyugdíjas Egyesület elnöke köszöntötte a találkozó minden résztvevõjét, a meghívott vendégeket, a nyugdíjas egyesületek klubok tagjait, vezetõit. Külön köszöntötte Bónácz János alpolgármestert és Molnár Ferencnét a Hajdú-Bihar Megyei és Debrecen Nyugdíjas Szervezetek Szövetségének elnökét, akiknek a közelgõ Új kenyér ünnepe alkalmából frissen sült cipót adott át. A rendezvényt Bónácz János alpolgármester nyitotta meg, s kívánt kellemes kikapcsolódást nyújtó napot a résztvevõknek. Molnár Ferencné, a Hajdú-Bihar Megyei és Debrecen Nyugdíjas Szervezetek Szövetségének elnöke az esemény kapcsán elmondta, ezeken a találkozókon ismeretségek, barátságok is kötõdnek, amellett hogy a nyugdíjasok megmutathatják, azt, amit addig elsajátítottak.
Gratulált a szervezõknek, rendezõknek az évrõl évre megrendezett találkozóhoz, majd köszönetet mondott az önkormányzatnak azért, amiért felkarolja és támogatja a rendezvényt, Bondár Sándor ügyvezetõnek pedig a helyszín biztosításáért. Ezt követõen Dr. Cséki János körzeti háziorvos az alapellátás fejlesztésérõl adott tájékoztatást a szépkorúaknak majd Szabóné Gombkötõ Irén népegészségügyi koordinátor életmód vezetési tanácsait mondta el.
Másodszorra sikerült.
Elõször július 11-én lett volna megrendezve a találkozó, de a nagy esõ miatt lemondták és így lett áttéve a megtartása.
Az idõ most kedvezett a szervezõknek, kellemes idõ fogadta a résztvevõket. A strand vendégei a vízbõl nézhették a változatos produkciókat, de a fellépõk is a szereplésük után csobbanhattak a fürdõ vízében. A mûsor program végén a fellépõk emléklapot vehettek át Pikó Gyulánétól.
A találkozó egész késõ délutánig tartott, ahonnan mindenki kellemes élményekkel távozott.

Cserép Imre
tudósító

/Fotók: - Cserép Imre/

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!