2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Csaknem 2700-an használták elsõ nap a Mol BubitForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-09-13 09:07:12
Nagy érdeklõdés fogadta a Mol Bubit, vagyis a Budapest Biciklit. Az elsõ napon már csaknem ezer új felhasználó vett rá jegyet vagy bérletet - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

A 76 gyûjtõállomáson lévõ 1100 biciklit hétfõn, a rendszer hivatalos elindulásának elsõ napján csaknem 2700-an vették igénybe - írták. Az almazöld kerékpárok több mint 38 ezer percet töltöttek az utakon, egy-egy ember átlagosan 16 percet használta õket - tették hozzá. Az indulás alkalmával meghirdetett számos kedvezmény közül legtöbben a Start bérletet választották; õk december 31-éig 3 ezer forintért használhatják a MOL Bubit, sõt ebbõl 1500 forintot le is tekerhetnek.

Aki szeretne bérlethez jutni, annak a BKK továbbra is azt javasolja, hogy a várakozás elkerülése érdekében a molbubi.bkk.hu webcímen elõzetesen regisztráljon.

A rendszer üzemeltetésérõl a BKK által megbízott Közbringa Kft. gondoskodik, munkatársai folyamatosan ellenõrzik a gyûjtõállomásokat, hogy az igényekhez igazodva ott mindig kellõ számú kerékpár és szabad férõhely legyen. Az egymástól 300-500 méterre elhelyezett gyûjtõállomások a pesti oldalon a Nagykörúton és a Városligeten belül, Budán pedig a Vízivárosban, valamint a dél-budai egyetemi negyedben és a Margitszigeten találhatók. Az egységes kinézetû, speciálisan a városi forgalomra tervezett, strapabíró kerékpárok télen-nyáron, a nap 24 órájában használhatók - olvasható a BKK közleményében.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!