2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Az almatermésnek hasznosulnia kellForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-09-14 11:01:10
Címkék: Bihari hírek, alma
A gyümölcsöt komoly uniós támogatással lehetséges szociális célra felhasználni, de a kormánynak saját programja is van kezelni a hatalmas mennyiséget - mondta a Ma reggelben az Országgyûlés alelnöke. Bejelentette azt is, Szabolcsban 2015 nyarára egy világviszonylatban is korszerû, közös, szövetkezeti alapon mûködõ feldolgozó létesülhet.

A magyar gazdálkodók védelmében határozati javaslatot nyújt be az õszi parlamenti ülésszak elsõ napján az MSZP. Arra kéri az Országgyûlést, foglalkozzék érdemben az orosz-ukrán konfliktus következményeképpen az európai országokat sújtó kereskedelmi korlátozó intézkedések miatt kialakult gazdasági helyzettel. A határozati javaslat célja, hogy a hazai termelõk és gazdálkodók ne kerüljenek gazdaságilag hátrányos helyzetbe, megõrizhessék legális foglalkoztatási szintjüket és piacaikat.

Jakab István, az Országgyûlés alelnöke az MSZP-javaslatra a szerdai Ma reggelben úgy reagált, természetesen minden frakciónak joga ilyen javaslatokat benyújtani, a kormány azonban töretlenül, stabilan és jó ritmusban halad a programja mentén, a váratlan helyzetekre kellõ intenzitással reagál, és a gazdák érzik, hogy mindez értük történik. A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke arra is emlékeztetett: õ volt az, aki képviselõtársaival kezdeményezte az almatermelõk helyzetének rendezését, a magyar kormány pedig nagyon erõs nemzetközi piackutatásba fogott, a kamarákat is bevonva.

Nagyon komoly uniós támogatással lehetséges például a keletkezõ almafelesleget szociális célra felhasználni, de – hívta fel a figyelmet - a kormánynak saját programja is van a hatalmas almatermés kezelésére, annak hasznosulnia kell, nem szabad betárcsázni. Ha másként nem megy, hát be kell vinni a szociális ellátórendszerbe, a közétkeztetésbe. Jakab István az M1 reggeli mûsorában bejelentette azt is: információi szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a gazdák uniós támogatással 2015 nyarára egy világviszonylatban is korszerû, közös, szövetkezeti alapon mûködõ feldolgozót létesítenek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!