2024. május 11. Szombat, Ferenc.
 
12 milliárdért villamosít a GYSEVForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-09-15 08:19:59
Címkék: Bihari hírek, gysev
A projekt uniós forrásból valósul meg. A Csorna-Porpác szakaszon decemberre, Hegyeshalom és Csorna között pedig a jövõ év nyarára végeznek a munkával.

Majdnem 12 milliárd forintból villamosítja a Hegyeshalom-Csorna-Porpác vasútvonalat a GYSEV - jelentették be a társaság vezetõi csütörtökön. Az uniós forrásból megvalósuló projekt keretében a Csorna-Porpác szakaszon decemberre, Hegyeshalom és Csorna között a jövõ év nyarára végeznek a munkálatokkal. Kövesdi Szilárd, a vasúttársaság vezérigazgatója az eseményen azt emelte ki: a beruházás révén jelentõsen bõvülhet a térség észak-déli irányú vasúti teherforgalma is. Ezzel a projekt a GYSEV által kitûzött stratégiai célok megvalósításának egyik mérföldköve, mondta, megemlítve: két évtizede tárgyalt kérdés a vonal villamosításának szükségessége.

A csornai vasútállomáson tartott sajtótájékoztatón a GYSEV vezérigazgatója arról is beszélt, a villamosítás mellett számos állomáson hajtanak végre fejlesztéseket, valamint rugalmasabb, pontosabb, biztonságosabb mûködést lehetõvé tevõ központi forgalomirányítást vezetnek be ezen a vonalon. Csorna nagyon sokat köszönhet a vasútnak, mondta az eseményen Turi György (Csornai Korona Polgári Együttmûködési Egyesület), a város polgármestere, arra emlékeztetve, hogy a város virágkorának kezdete volt, amikor a 19. század végén öt irányba is megindult a vonatközlekedés.

A GYSEV közleményében az áll: a Csorna-Porpác szakaszon a munkálatok - várhatóan decemberi - befejezése után két hónappal indulhat meg a villamosított forgalom. A munkálatok során éjszaka folyamatos vágányzár lesz érvényben, de szeptember 28. és október 18. teljesen leáll a forgalom ezen a szakaszon.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!