2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
A gyemekek védelmében szigorítanák a Btk-tForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-09-21 08:49:53
Címkék: Bihari hírek, btk
Selmeczi Gabriella, az Országgyûlés népjóléti bizottságának kormánypárti elnöke azt mondta: a Sipos-ügy, vagyis a diákjai szexuális zaklatásával vádolt egykori magyartanár ügye irányította a figyelmet az elévülés kérdésére

A nyolcvanas évek közepétõl a Magyar Televízió ifjúsági mûsorában szerepelt Sipos Pál. Akkor még középiskolai tanárként dolgozott. A pedofil ügyet kirobbantó 444.hu szerint a gimnáziumában és késõbb a tévében is szexuálisan közeledett tanítványaihoz, illetve fiatalabb beosztottjaihoz. Sipos Pál a 444 újságírójának a gimnáziumi történéseket elismerte, azt mondta: Csúnya kudarctörténet ez az egész. De ezt dobta a gép.

Sipos Pál a nyolcvanas évek végén, egyik napról a másikra hagyta el a belvárosi gyakorlóiskolát. Késõbb a Magyar Televízióban ifjúsági és kulturális mûsorokat készített és vezetõ pozícióba került, de munkaviszonya már a közmédia néhány évvel ezelõtti átalakítása elõtt megszûnt.

Selmeczi Gabriella azt mondta, hogy a Fidesz-KDNP évadnyitó frakcióülésen döntöttek arról, hogy a Btk. szigorítását javasolják az Országgyûlésnek. A cél az, hogy ne évülhessenek el a gyermekekkel szembeni szexuális bûncselekmények, senki ne bújhasson ki a felelõsségre vonás alól.

Az ügy kirobbanás után a Magyar Televízió Nonprofit Zrt. és az MTVA is belsõ vizsgálatot indított, és felállt egy etikai bizottság is. A testület várja mindazok jelentkezését, akik érdemi információkkal tudják segíteni a Sipos Pálhoz köthetõ, esetleges fiatalkorúak elleni szexuális zaklatások feltárását az MTV-n belül. Az információkat személyesen Budapesten a Kunigunda utca 64-ben, illetve az [4][email protected] címen, emailben lehet átadni. Telefonon is lehet bejelentést tenni, a 06/1-441-9450 számon. Az etikai bizottság az adatokat kizárólag a nyomozó hatóságoknak adja át, a vizsgálat lezárása után pedig megsemmisíti azokat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!