2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Így segítene a fiatalokon a NestléForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-09-21 09:17:24
A Nestlé kétszáz partnerével együtt azt a célt tûzte ki, hogy 2016-ra 100 ezer munkahelyet és gyakornoki pozíciót hoz létre Európában a fiataloknak - közölte a Nestlé Hungária Kft. csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint az Összefogás a Fiatalok Foglalkoztatásáért nevû partnerprogram keretében több cég tett a 30 év alatti fiatalok munkahelyhez jutását elõsegítõ vállalást. Az Adecco, az Aon Hewitt Magyarország, Dunapack Kft., a Flow Csoport, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet, a Nielsen Magyarország, az OSG Form, a Randstad Magyarország és a White&Case Ügyvédi Iroda is csatlakozott a kezdeményezéshez - írja a Nestlé.

Európai szinten a kezdetektõl fontosnak tartottuk, hogy a Nestlé beszállítóit és partnereit is ösztönözzük: járuljanak hozzá a fiatalok foglalkoztatásának segítéséhez - idézi a közlemény Michael Nixont, a Nestlé Hungária Kft. ügyvezetõ igazgatóját.

Tavaly novemberben a Nestlé a Fiatalok Foglalkoztatásáért Kezdeményezés részeként a cég vállalta, hogy 2016-ig húszezer 30 év alatti munkavállalónak biztosít munka- vagy gyakornoki lehetõséget az európai piacokon. Az elmúlt nyolc hónapban közel 8 ezer munkalehetõséget biztosított a vállalat Európában - írja a Nestlé.

A Nestlé Hungária Kft. azt vállalta tavaly, hogy 50 százalékkal emeli a gyakornoki pozíciók számát és 180 gyakornoknak biztosít munkatapasztalat-szerzési lehetõséget 2016 végéig. 2014 nyarára több mint 150 harminc év alatti fiatal és 90 gyakornok foglalkoztatása már meg is valósult a vállalatnál - olvasható a közleményben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!