2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Csúcslaborban tanulnak a szombathelyi diákokForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-09-24 08:30:16
Magyarország elsõ, háromdimenziós oktatási laboratóriumában kezdõdhetett meg az oktatás az egyik szombathelyi általános iskolában.

A Nyugat-Európában, az Egyesült Államokban már elterjedt magyar találmány, a Leonar3Do segítségével elsõsorban a természettudományos tantárgyak oktatása válhat sokkal érdekesebbé, és a pedagógusok reménye szerint hatékonyabbá, ugyanakkor a különféle mûvészeti tárgyak tanításában is nagy szerepe lehet. A harminc egyedülálló eszközbõl álló laboratórium hamar népszerûvé vált a szombathelyi diákok körében.

A világhírû magyar találmány, a Leonar3Do mostantól egy általános iskolában is tanítási segédeszköz lett. A 3D-s eszköz szerves része lesz az oktatásnak, mondta a Kossuth Rádióban Gergácz Gábor informatikatanár. Hozzátette: a térben ábrázolt testekkel látványosan lehet szemléltetni a geometria ismereteket, de nagyon sok háromdimenziós épületet kaptak, amelyeket körbejárhatnak, elemeire szedhetnek a tanulók, a biológiaoktatásban pedig az emberi testet, szerveket tudják 3D-ben szemléltetni.

A harminc darab háromdimenziós eszközt és a hozzá tartozó csúcslabort az EPCOS Elektronikai Alkatész Kft. szerelte fel a Paragvári Utcai Általános Iskolában. A számítógépekhez 3D-s monitorok, 3D-s projektor, virtuális eszközök, illetve egy pedagóguskészlet tartozik. A rendszernek van egy interneten is elérhetõ változata, amit a gyerekek otthon is tudnak majd használni. Az EPCOS SuliMûvek elnevezésû programjával a szakember utánpótlást kívánja támogatni, mondta el Takács Balázs ügyvezetõ igazgató. Hozzátette: a tapasztalat és a játék útján történõ tanulást tûzték ki célul.

A Paragvári Utcai Általános Iskola igazgatója, Kõváriné Fekete Marietta hozzáfûzte: az iskolában valami olyat tudnak a gyerekeknek mutatni, amivel otthon nem találkoztak még, s ennek hatalmas motiváló ereje van.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!