2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Óriási az érdeklõdés - Diplomamentõ ProgramForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-09-28 09:55:03
Már csaknem kétezren kezdték el nyelvtanfolyamukat a kormány által indított Diplomamentõ Programban. Az ingyenes angol, német vagy francia képzéseken azok vehetnek részt, akik a hiányzó nyelvvizsgájuk miatt nem kapták meg eddig a diplomát. Óriási az érdeklõdés: a 14 ezer helyre már csaknem 30 ezren jelentkeztek.

A kormány az év elején hirdette meg a 3 milliárd forint keretösszegû Diplomamentõ Programot. Egy-egy pályázó akár 300 ezer forintos támogatást is kaphat, cserébe vállalnia kell, hogy a tanfolyam végén középfokú nyelvvizsgát tesz. Az elsõ képzések augusztus végén indultak. Azóta már csaknem kétezren kezdték el a nyelvtanfolyamokat.

„December végéig - hogyha hasonló ütemben tudjuk szervezni a képzéseket - mintegy 10 ezer fõ fog bekapcsolódni, és a programba az elõzetes számításaink szerint összességében 13.700 fõ tud bekapcsolódni” – mondta Pákozdi Szabolcs, az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetõ igazgatója.

A képzésekre december végéig még lehet jelentkezni. És azok is újra próbálkozhatnak, akik az elsõ szintfelmérõjükön nem kerültek be a programba.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!