2024. május 14. Kedd, Bonifác.
 
Bõvítette kapacitását a mezõkövesdi Leax fémmegmunkálóForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-09-29 11:17:53
Az elsõsorban fémmegmunkálással foglalkozó, svéd tulajdonban lévõ mezõkövesdi Leax Hungary Zrt. több mint félmilliárd forintból bõvítette kapacitását, a társaság fõleg exportra termel, elmúlt évi árbevétele megközelítette a hétmilliárd forintot - mondta Farkas András igazgató az MTI-nek csütörtökön.

A cég uniós pályázaton 530 millió forint vissza nem térítendõ támogatást nyert komplex technológia fejlesztésre és új munkahelyek létrehozására, a pénzbõl egyebek mellett gépeket vásároltak, a dolgozók számát pedig harminccal növelték, ennek köszönhetõen a társaság már csaknem háromszáz embert foglalkoztat - mondta Farkas András.

A Leax Hungary Zrt. fõ tevékenysége a fémmegmunkálás, ezen belül marás, és esztergálás, valamint az úgynevezett csúcsnélküli palástköszörülés, elsõsorban acél, réz- és alumíniumöntvények, mûanyagok megmunkálása hõ- és felületkezeléssel.

A fejlesztés alapvetõ célja a piaci keresletre reagálva a kapacitás növelése, a biztonságos mûködési környezet kialakítása volt.

A társaság fõleg az általános gépiparnak gyár termékeket, kisebb részben a mezõgazdasági gépiparnak és az autóiparnak is, a gyártmányok túlnyomó hányadát, csaknem 90 százalékát exportálja.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!