2024. május 13. Hétfő, Szervác, Imola.
 
Gombaszedés: erre mindenképp figyeljenForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-09-30 08:40:12
Bár szinte minden évben történik halálos gombamérgezés, nagyon sokan még mindig óvatlanok. Az esõs idõ folytán most nagyon sok a gomba, ezért a szakemberek fokozottan felhívják az erdõjárók figyelmét nemcsak a bevizsgálás, hanem a tárolás fontosságára is.

János leggyakrabban az erdõket járja, de nemritkán a lakótelepek közelében is talál gombát. Érdemes lenézni a fûbe, mert elég sok csiperkét lehet szedni, persze be kell vizsgáltatni, mert van, amelyik mérgezõ - mondta el a Krónikának.

A gyõri városi piacra is folyamatosan érkeznek bevizsgáltatni a leszedett gombát Baranyi Józsefné szakellenõrhöz. Rengeteg gomba van, a háromszorosa, mint az eddigi évekbe: szegfûgomba, nagy õzlábgomba, vargánya és rókagomba - sorolta.

Egyre több amatõr is viszi az általa leszedett gombákat. Egyenként megvizsgálom, és bizony van, amelyik nem ehetõ. Idén nagyon sok a mérgezõ - hangoztatta.

Kevesen tudják, hogy az erdõtörvény értelmében fejenként maximum 2 kilogramm gomba szedhetõ, annál többet csak az adott terület tulajdonosának hozzájárulásával szabad leszedni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!