2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Mentõöv almásoknak: 20-35 forintForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-01 10:24:57
A miniszter közölte: elsõsorban közétkeztetési célra szánják a hazai gyümölcsöt.

A gyerekek kapják meg azt az almát és a belõle készült almalevet, amit a Magyar Nemzeti Kereskedõház Zrt. vásárol fel a jövõben a gazdáktól. Az intézkedésre azért van szükség, mert az orosz embargó miatt jókora raktárkészletek halmozódtak fel a gyümölcsbõl, aminek a felvásárlási ára máris 30-40 százalékkal zuhant.
Annyiért nem

Az állami tulajdonú részvénytársaság kilónként 35 forintért vásárolja meg az étkezési almát és 20 forintért a léalmát. Elõbbit nagyrészt óvodákba, iskolákba és idõsotthonokba juttatják el, míg utóbbiból ivóleveket gyártanak. Fazekas Sándor földmûvelésügyi miniszter örvendetesnek nevezte a kezdeményezést, egyben arra biztatva a termelõket, hogy a termésükbõl minél nagyobb mennyiséget értékesítsenek a kis- és a nagykereskedelem kihagyásával, közvetlenül az embereknek. Szervezzenek almakciókat lakótelepeken, közintézmények elõtt.

A minõségi almát elõállító gazdák már nem lelkesednek annyira az akcióért, a 35 forintos kilónkénti ár ugyanis számukra tetemes veszteséget jelentene. – Mi egy magasabb minõséget céloztunk meg, ezért a szedd magad akció keretében 100 forintért kínáljuk az almát. 35-ért nem tudjuk odaadni, akkor inkább értékesítjük az ázsiai piacokon – mondta Szabó Imre, a Bold Agro Kft. ügyvezetõje.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!