2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Bõvült a hegyvidéki térfigyelõ rendszerForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-10-02 13:38:09
Újabb kamerákat telepített és kamerákkal felszerelt járõrautót állított forgalomba a XII. kerületi önkormányzat.

A kerület kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a 11 új, 360 fokban forgatható kamera nappal akár 150 méteres távolságból felismeri a rendszámokat, éjjel pedig infrás technológiával megvilágítja a kamera látómezejét. Kamerákat telepítettek például a Szent Orbán térre, a Királyhágó térre és a Csörsz utca több pontjára is.

A Hegyvidéken bevezették a közterületi járõrautóba telepített mobil térfigyelõ rendszert is - olvasható a közleményben. Az autóban három kamera mûködik, amelyek rögzítik a szabálytalankodó autók rendszámát, illetve a szabálysértéseket.

Az önkormányzat idézte Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP) polgármestert, aki szerint számos intézkedést vezettek be, hogy tovább javítsák a kerületben a közbiztonságot. Példaként említette, hogy a Városmajorban egy évvel ezelõtt telepített térfigyelõ kamerák beváltották a hozzájuk fûzött reményeket.

A polgármester hozzátette, azért tartja fontosnak a kamerákkal felszerelt járõrautó elindítását is, mert így nem csak azok érezhetik magukat biztonságban, akik a telepített kamerák közelében tartózkodnak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!