2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Több mint 11 méteres Jenga-torony kilátó épül a PilisbenForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-10-03 12:05:17
A Jenga játékra emlékeztetõ, 11 méternél is magasabb új kilátó építését kezdi meg a napokban a Piliscsabától északra fekvõ Nagy-Kopaszon a Pilisi Parkerdõ Zrt.

A vállalat új beruházásának érdekessége, hogy a Piliscsaba fölötti Nagy-Kopaszon épülõ kilátó a fából készült, építõ-logikai játék mása lesz. Az egyszerû, letisztult, geometrikusan szabályos hasábokból és kockákból álló, fából épülõ új kilátó a tervek szerint 2015-ben készül el - közölte szerdán a Pilisi Parkerdõ Zrt. az MTI-vel.

A részben pályázati forrásból finanszírozott építési munkák elõkészületei október elején a helyszínre vezetõ utak járhatóvá tételével kezdõdnek. A kilátó megközelítését a tervek szerint új turistajelzés is segíti majd, jövõre a természetjárók Piliscsaba irányából érhetik el az organikusan a tájba illeszkedõ érdekességet, amelynek környezetében pihenõhelyet is kialakítanak.

A vállalat legutóbbi, 2013-ban elindított turisztikai beruházási programja keretében turistaszálláshelyek bõvültek és újultak meg, valamint számos pihenõhely épült annak érdekében, hogy a Pilis és a Visegrádi-hegység a természetjárókat megfelelõ infrastruktúrával és szolgáltatásokkal mûködhessen.

A legújabb elkészült beruházás, az 50 millió forintos saját és pályázati forrásból épülõ Pilis-tetõi kilátó átadására október 28-án kerül sor, így az õszi kirándulószezonban már a pilisi régió újabb részleteire tekinthetnek rá madártávlatból a parkerdõbe látogatók.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!