2024. május 17. Péntek, Andor, Paszkál.
 
Devizahitel: Ráfizethetnek a nem törlesztõ adósok!Forrás: fuggetlennemzet.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-03 14:05:09
Címkék: Bihari hírek
A forintosítással akár százezreket is spórolhatnak a jó ügyfelek, a nem törlesztõ adósok viszont ráfizetnek.

Most az eddiginél még inkább tanácsos rendesen törleszteniük a devizahiteleseknek, ugyanis ezzel akár százezreket is spórolhatnak a hátralevõ futamidõ alatt – írja a BankRáció

2015 elsõ félévében ugyanis várhatóan forintosítják a devizahiteleket, ami az alacsonyabb kamatozású hiteleket kínáló bankoknak lehetõvé teszi, hogy ügyfeleket halásszanak el a többiektõl. A forintosítás ugyanis az elõzetes értesülések szerint úgy fog lezajlani, hogy a bankoknak forintalapú kiváltó hiteleket kell kínálniuk. A bankszektorban ez a folyamat akkora felfordulást okozhat, ami felér egy kisebb Armageddonnal, és lehet, hogy a végén csak öt nagybank maradhat az országban. A Magyar Nemzeti Bank legalábbis erre számít.

A jó ügyfelekért valószínûleg kapkodnak majd a hitelintézetek (és hajlandóak lehetnek jobb ajánlatot is adni nekik), míg a bajban lévõ adósok valószínûleg kénytelenek lesznek elfogadni a drágább ajánlatokat. A pénzügyi összehasonlító portál szerint érdemes minél elõbb elkezdeni majd az ügyintézést, illetve a megfelelõ bank kiválasztását, mert a bankfiókok leterheltek lehetnek a forintosítás idõszakában.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!