2024. május 17. Péntek, Andor, Paszkál.
 
Devizahitel: Rosszul járhat aki ölbe tett kézzel várja az állami segítséget!Forrás: fuggetlennemzet.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-05 09:04:20
Címkék: Bihari hírek
Devizahitelesek tömegei kaphatnak vissza pénzt az elszámoltatási törvény nyomán, s a törlesztõrészletek is jelentõsen csökkenhetnek. Ám az elszámolásra a várható perek miatt még jó ideig várni kell, ami miatt sokan gondolják: miután úgyis visszajárnak a túlfizetések, az elszámolásig nem érdemes fizetni a törlesztõrészleteket.

Nagy hiba. Élõ szerzõdés lévén a törlesztõrészleteket attól függetlenül fizetni kell, hogy késõbb abból visszajárhat valami – idézi a Magyar Nemzet Gergely Pétert, a Bankráció.hu elemzõjét. Már csak azért sem érdemes elmaradni a befizetésekkel, mert három hónapnyi hátralék felhalmozása után egyrészt fölkerülhet az adós a negatív KHR-listára, azaz megbízhatatlan ügyfélnek bizonyul, másrészt a bank felmondhatja a szerzõdését.

Ez utóbbi veszély alól csak a törvény hatályba lépését követõen mentesülhet az ügyfél. Legalább ennyire fontos szempont, hogy késõbb a nem fizetõ adóst a bankok nem nagyon fogják keresni a devizahitelek forintosításakor kedvezõ kamatozású forinthitellel. Pedig a várakozások szerint komoly verseny alakulhat ki a jó adósokért, akik több bankot is megversenyeztethetnek, hogy minél alacsonyabb törlesztõrészleten válthassák át forintra devizahitelüket – teszi hozzá a szakértõ.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!