2024. május 5. Vasárnap, Györgyi.
 
OKF: sokkal kevesebb volt a szabadtéri tûz az idénForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-05 10:43:43
Címkék: Bihari hírek
Az idén augusztusban és szeptemberben 83 százalékkal kevesebb szabadtéri tûz volt, mint tavaly, 2012 hasonló idõszakához képest pedig 88 százalékos a visszaesés – írta az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság (OKF) szombaton az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A katasztrófavédelem a javuló tendenciát a lakosságtájékoztató, figyelemfelhívó kampányoknak, valamint a tûzvédelmi hatósági ellenõrzéseknek tulajdonítja, így ezeket a jövõben is folytatja.

Kiemelték: a statisztikák szerint az elszáradt növényzetben, avarban keletkezõ, lakott területeket és emberéletet egyaránt veszélyeztetõ tüzek többsége emberi mulasztásra vezethetõ vissza.

A kerti zöldhulladék és avar égetése a hatályos jogszabályi elõírások értelmében alapvetõen tilos, csak ott van rá lehetõség, ahol ezt az önkormányzat helyi rendeletben szabályozta, és abban meghatározta az égetés feltételeit.

Az égetés megkezdése elõtt fontos tájékozódni az önkormányzati szabályozásról és arról, hogy mely napokon és milyen idõpontokban lehet zöldhulladékot égetni – hívta fel a figyelmet közleményében az OKF. Jelezte azt is, hogy ahol a kerti zöldhulladék-égetésrõl nem született önkormányzati rendelet, ott tilos az égetés, és aki a szabályt megszegi, az tûzvédelmi bírsággal sújtható.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!