2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
3 egészséges banános desszert, amit érdemes kipróbálniForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-07 09:37:30
Címkék: Bihari hírek
Mindenkinek biztosan ismerõs pillanat, amikor hirtelen megkíván valami édes finomságot, de nem tudja mit is egyen. Ilyenkor általában kész ételekhez nyúlunk, egy szelet csokihoz, vagy egy doboz pudinghoz.

Viszont ezek tele vannak cukorral, ételszínezékkel, ízfokozóval és tartósítószerekkel, amik nem igazán egészségesek. Vegyük hát a fáradtságot és készítsünk rövid idõ alatt valami ínycsiklandót. A banán édes, laktató és egyben nagyon kedvezõ élettani hatásokkal bír a benne lévõ sok-sok vitamin miatt, ráadásul télen-nyáron könnyedén beszerezhetõ. Éppen ezért tökéletes alapanyag egészségesebb, de mégis ízletes desszertek készítéséhez. Íme, itt van 3 banános édesség, amelyet mindenképp megéri kipróbálni!

Banános proteines gofri
Ki ne ismerné az igen egyszerû finomságot, a gofrit. A különbség csupán annyi, hogy ez a változata sokkal egészségesebb, kalóriaszegényebb, ízre viszont semmivel sem rosszabb. Elkészítéséhez szükségünk van hozzá 1 nagy tojásra, egy fél banánra, egy negyed bögre banános vagy vaníliás fehérjeporra (kb. 30g), egy negyed bögre tejre (60-70 ml) és egy negyed bögre zab, rozs, vagy teljes kiõrlésû lisztre. Ezek után nincs más dolgunk, mint hogy összekeverjük az alapanyagokat és gofrisütõben megsüssük.

Banános zabos keksz
Mindenki szereti a különféle kekszeket, ugyanakkor jobban járunk, ha nem boltból vásárolt terméket fogyasztunk, hanem magunknak készítjük el a saját, omlós és egészséges banános kekszünket. Elkészítéséhez csupán pár dologra van szükségünk. 3 banánra, egy harmad bögre reszelt almára, 2 bögre zabra, egy negyed bögre mandulatejre, fél bögre mazsolára, 1 teáskanál vaníliára, 1 teáskanál fahéjra és egy csipet szódabikarbónára. Ha minden megvan, keverjük össze alaposan a hozzávalókat, majd elõmelegített sütõben, 18-20 percig 200 fokon süssük.

Banános kókusszal töltött zabgombócok
A következõ és egyben utolsó banános desszert egy igazi különlegesség, amellyel bármikor meglephetjük vendégeinket, akik garantáltan odáig lesznek érte. A banános, kókusszal töltött zabgombócok elkészítése kicsit bonyolultabb, mint a fentebb leírt két étel, ugyanakkor megéri a kisebb fáradtságot, hiszen kevés olyan nagyszerû és egészséges édesség létezik, mint ez. Hiszen a banán és a kókusz remekül kiegészíti egymást. Megsütéséhez az alábbi alapanyagokat kell elõkészítenünk. 2 db tojást, egy csipet szalakálit, 16 evõkanál zabpelyhet, 12 evõkanál vizet, amelyben az édesítõt fel kell olvasztani (kb. 1,5-2 dl) és 5 evõkanál kókuszt. A töltelékhez banános pudingra, édesítõre és kókuszra van szükségünk. Ezek után a tojást külön kell felverni, a végén hozzáadva a fehérjét. Keverjük össze a zabot, kókuszt és a tojást, majd adjuk hozzá a szalakálit és a vizet. Ezt követõen keverjük össze mind és formáljunk belõle gombócokat, majd süssük 180 fokon, 10-15 percig. Sülés közben elkészíthetjük a pudingot édesítõvel, amelybe szórjunk kókuszreszeléket. Ha elkészültek a gombócok, hagyjuk kissé hûlni, majd óvatosan vágjuk le a tetejüket és formáljunk bennük lyukat, amelybe a pudingot tölthetjük. Végezetül tegyük rá a tetejét és már kész is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!