2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Szüreti mulatság NagykerekibenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-07 11:11:06
Címkék: Bihari hírek
A Nagykereki Községi Önkormányzat ismét Szüreti Mulatságot szervezett 2014. október 3-án, ahol Zilai Károly polgármester is köszöntötte a vendégeket.

A szürethez kapcsolódó mulatságok közül legjelentõsebbek a felvonulások. A településen a mulatozást egy szekeres felvonulással kezdték meg, ahol elõször a kisbíró hívta meg a lakosokat az esti vigadalomra, majd a karikás ostoros „Laci betyár” hívta fel a figyelmet az óvodások és az iskolások mûsorára. A Kismarjai Néptánccsoport pedig megmutatta, hogyan is szeretnek tánccal vigadni.

A rossz idõjárás ellenére sem lankadt a fellépõk és az érdeklõdõk kedve, mert este tovább folytatódott a mulatozás a Bocskai Várkastélyban, ahol énekes elõadás és borviccek után a 2013. októberében megalakult, így 1 éves születésnapját ünneplõ Bocskai Dalkör egy hangulatos szüreti dalcsokorral kedveskedett a vendégeknek. Az esti kulturális programot pedig a derecskei Kék Kálló Citera Zenekar kiváló elõadása zárta be.

A szüretnél mindig fontos szerepe volt a lányoknak és asszonyoknak is, így az est folyamán is gyarapodott a feladatuk, hiszen a közönségnek meg kellett választani a Szüret Szépét és a Szüret Udvarhölgyeit is. A szavaztok alapján a 2014-es esztendõ Szüret Szépe Farkas Kinga lett, az udvarhölgyei Kántor Gyöngyi és Dávid Ildikó Tünde, akik 1 évig viselik a címeket. Jövõre folytatódik a 2013-ban megalakult hagyomány.

Végül pedig az esti vigadalom hangulatáról a Nagyváradról érkezett Aperitif Együttes gondoskodott, amelynek énekese, Farkas Zoltán az Amazonas-Ász Együttes élén már bemutatkozott a Nagykereki Falunap keretében.

A rendezvényre nemcsak a helyi lakosok és a környezõ településekrõl érkeztek nagy számban, de még Romániából (Kisszántóról és Nagyváradról) is jöttek mulatozni vágyók.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!