2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Ötmilliárd forintos költséggel épül nyomdaipari üzem ZalaegerszegenForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-10-10 10:41:25
A németországi Edelmann-csoport közel 5 milliárd forint ráfordítással nyomdaipari üzemet épít Zalaegerszegen, az Északi Ipari Parkban. A projekt nyitó rendezvényét szerdán tartották a zalai megyeszékhelyen.

Gulyás Gergely, a Országgyûlés törvényalkotásért felelõs alelnöke a projekt szerdai nyitó rendezvényén Zalaegerszegen arról beszélt, hogy az ország számára kulcsfontosságú, hogy olyan termékeket tudjanak elõállítani, amelyek erõsítik a magyar exportot, és ebben a német beruházásoknak óriási szerepük van.

A német vállalkozások Magyarországon több mint 300 ezer ember számára biztosítanak magas színvonalú, komoly szakképzettséget igénylõ munkát - tette hozzá.  Kiemelte: az Edelmann cég olyan gyárat épít Zalaegerszegen, ami képes lesz ellátni egész Európát nyomdaipari termékekkel.

Balaicz Zoltán Zalaegerszeg alpolgármestere, polgármesterjelölt (Fidesz-KDNP) emlékeztetett: az elmúlt idõszakban a gazdaságfejlesztést, a vállalkozások segítését, a meglévõ munkahelyek megõrzését és újak teremtését tûzte ki legfõbb célként a város vezetése. Ez a következõ idõszakra is megszabja az utat: ha fejlõdik a város gazdasága, akkor többletforrásokat tudnak biztosítani az oktatásnak, a kultúrának, az egészségügynek és a sportnak - hangsúlyozta.

Beszélt arról is, hogy a következõ hónapokban összesen ezer új munkahely létesül Zalaegerszegen: az Edelmann Hungary Zrt. új gyártócsarnokában 100 új munkahely jön létre, a Flextronics pedig 600 fõs létszámbõvítést hajt végre. A tervek szerint csütörtökön szerzõdést írnak alá az ADA csoport magyarországi vállalatával, amelynek eredményeként 1 milliárd forint beruházással a Déli Ipari Parkban matracgyártó üzem épül, és tárgyalásokat folytatnak egy gépipari befektetõvel is, ami további munkahelyeket eredményez.

Eberhard Weiler, az Edelmann Group vezérigazgató-helyettese sikeresnek nevezte az elmúlt évek közös munkáját. Elmondta, hogy az Edelmann csoport 2010-ben vette át a zalai nyomdát, ahol jól képzett munkaerõt és jól felépített céget találtak. Az elsõ négy évben sikerült növekedõ eredményt elérni, az üzem jól fejlõdött, ami motivációt adott ahhoz, hogy megtegyék a következõ lépéseket. A várostól kapott sokrétû támogatás is alapot ad a közös jövõhöz - fûzte hozzá.

Czirkl György, az Edelmann Hungary Zrt. vezérigazgatója az MTI kérdésére elmondta: a 12 ezer négyzetméteres, új üzemcsarnokban 85-90 százalékban hajtogatott kartondobozokat állítanak majd elõ, kisebb tételben pedig hagyományos papírcímkéket gyártanak.

Az Edelmann Hungary Zrt. a 200 embert foglalkoztató, régi telephelyén évente 5 milliárd forintos forgalmat ért el, 2018-ra, a tervezési idõszak végére 8 milliárd forintos forgalomra számít. A megrendelõk 90 százaléka multinacionális cég. Az építkezés a következõ hetekben kezdõdik el, az új üzemet - amely az Európai Unió és a magyar állam 500 millió forint támogatásával valósul meg - a jövõ év nyarán adják át.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!