2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Sok új munkahely kelleneForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-13 10:42:08
Címkék: Bihari hírek
A választók nagy része nem volt tisztában azzal, kikre lehet szavazni.

Vasárnap kora délután a Vásáry István utcai szavazókör elõtt az utcán éppen szembe jövõ választókat az önkormányzati választásról kérdeztük.

Az idõsebb korosztályhoz tartozó Posta Lajos elmondta: õ fõleg az utcai plakátok és a postaládába bedobált szórólapok alapján szerezte a választással kapcsolatos információit. Korábban sokat nézte a híradót, de mostmár elege van belõle, mert „rengeteg hazugság van benne”. Úgy vélte, hogy a leendõ városvezetésnek leginkább új munkahelyek teremtésével kellene foglalkoznia. De nem közmunkára van szükség, hanem olyanra amibõl meg lehet élni, amibõl a fiatalok lakást is tudnának maguknak venni – jelentette ki.

A leendõ polgármester személyét illetõen kialakult véleménnyel érkezett Feketéné Mautinszki Ilona. A képviselõjelölteket viszont nem ismeri. – Eddig valamennyi választáson részt vettem. Csak akkor nem mentem, amikor beteg voltam – közölte. Mint megtudtuk tõle, a politikát folyamatosan követi, újságokból, tévébõl, rádióból, sõt még az internetrõl is tájékozódik. Szerinte az új közgyûlésben a legfontosabb a gyakori veszekedés megszüntetése lenne.

A kisfiával együtt az épületbõl már kifelé jövõ Feltein Donát azt mondta, hogy napi szinten követi a politika történéseit. Fontosnak érzi, hogy mindig részt vegyen a helyhatósági választáson. Most azokra szavazott akiket ismert. Amennyiben õ lenne az új debreceni polgármester, elsõ intézkedésként igyekezne olyan tõkeerõs befektetõket az ipari parkokba vonzani, akik sok munkahelyet tudnának biztosítani.

Versenykerékpárral, biciklis ruhában, kerékpáros sisakkal a fején érkezett a szavazóhelyiséghez Végh Gyula. Miután leadta a voksát – az erõs pedálozástól egy kicsit még mindig lihegve – arról beszélt, hogy határozott elképzeléssel vette kézbe a szavazólapokat. Tudta, hogy kiket fog támogatni. – Amikor van rá idõm meg szoktam nézni az M1 híradót, de az RTL-ét is szeretem – fogalmazott. Sok információt szerez az internetrõl is. A Hajdú-Bihari Naplót is ott szokta olvasni. Úgy vélte, hogy Debrecenben jelenleg az irány alapvetõen jó, lényegi változásra most nincs szükség. Új üzemek, munkahelyek viszont nagyon kellenének.

Végül azt is elárulta, hogy egy csaknem 125 kilométeres, Hortobágyot, Nádudvart, Hajdúszoboszlót és Hajdúszovátot érintõ kerékpártúra után érkezett meg a választásra. Amikor van ideje, hétvégeken ilyen távokat máskor is teljesített már.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!