2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Legfeljebb a számokkal gyûlt meg a bajukForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-14 09:07:05
Címkék: Bihari hírek
Panasz, komolyabb kifogás nem érkezett megyénkben a helyi választási irodákhoz a vasárnapi voksolás kapcsán – tudtuk meg hétfõn dr. Lipták Jánostól, a területi választási iroda vezetõjétõl.

Nem volt technikai vagy más, az eredménymegállapítást akadályozó oka annak, hogy néhány kistelepülésen éjjel 1 órás lapzártánkkor még nem zárult le az adatok feldolgozása. A jegyzõ elmondta, hogy ez a munka általában azért húzódhat el, mert csak akkor van kész, ha kétszer egymás után azonos számok jönnek ki; ha nem, akár sokszor egymás után is újraszámolhatják a voksokat a bizottság tagjai – valószínûleg egyre fáradtabban. Hozzátette azt is, hogy a kistelepüléseken jellemzõen jelentõs az érdekõdés az egyéni képviselõi helyek iránt, s a sok induló hosszabb adatfeldolgozási idõt jelent. Megjegyezte, hajnali 4 órára zárult le teljes egészében Hajdú-Biharban az eredménymegállapítás, ez elfogadható azt is figyelembe véve, hogy népes lakosságú megyérõl van szó.

A választási honlap adatai alapján Bagamérban egyéni listán 21, a roma nemzetiségi listán 15 jelölt indult. Csökmõn az egyéni képvselõ volt sok, 20 fõ, Gáborjánban 12 egyéni és 8 nemzetiségi, míg Szerepen 29 egyéni listás mellett 17 nemzetiségi jelöltre leadott szavazatokat kellett összesíteni. Az egyéni listán indulók számát tekintve a megyei rekorderek nem a fenti települések: Egyeken 44, Berekböszörményben 39, Váncsodon 37, Nyírábrányban 35, Álmosdon 32 jelölt volt. A nemzetiségi listákon Debrecenben 7 listán összesen 31 jelölt, Csökmõn és Hosszúpályiban 1-1 listán 20-20 jelölt indult.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!