2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Kárt okoztak? Hívja ezt a telefonszámotForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-10-15 15:40:02
A jelentõs vadkár és a már utcákba is besétáló vadak miatt kárbejelentõ telefonvonalat létesítettek és széles körû összefogást hirdettek Salgótarjánban.

Vaddisznók túrják a kerteket Salgótarjánban, s mivel sajnos arra is van példa, hogy a vadakat etetik, a jószágok bemerészkednek az utcákba is, riadalmat keltve a járókelõk között. Az utóbbi idõben már megtörtént a Nógrádi megyeszékhelyen, hogy temetõk sírhantjait túrták fel a vadak.

A polgármester, Székyné Sztrémi Melinda azonnali lépéseket vár a vadásztársadalomtól és széles körû összefogást hirdetett. Az önkormányzati vezetõ a Hajnal-tájnak azt mondta, nagyon sok lakossági bejelentés érkezik hozzájuk az ügyben, ez a lakossági fórumok állandó témája.

Fodor Enikõ, a salgótarjáni önkormányzat illetékes irodavezetõje elmondta, úgynevezett vaddisznóvonal néven telefonos ügyfélszolgálatot létesítettek, amelynek segítségével a betelefonálót közvetlenül a körzetében illetékes vadászhatósághoz tudják irányítani.

Tavaly 28, idén már 37 regisztrált bejelentés érkezett, de nagyon sokszor fordul elõ, hogy az emberek már fel sem emelik a telefont, és be sem jelenti a problémát, mert úgy érzik nincs rá megoldás, a káraikat pedig megpróbálják saját maguk elhárítani így hozzák helyre kerítéseiket, kertjeiket.

Hegyi Zoltán, a Szánas Vadásztársaság képviselõje azt mondta, részmegoldások vannak, többek között olyan szórókat, csalihelyeket kell kialakítani, amelyek az állatokat elcsalják a lakott területtõl, másrészt, ahol lehet, levadásszák a vadat. A lakosságnak pedig kerítéssel vagy akár villanypásztorral kell védekeznie.

Székyné Sztrémi Melinda elmondta, a kilövések felgyorsítását szorgalmazza, szerinte a vadásztársaságok nem nézhetik tovább ölbe tett kézzel a kialakult helyzetet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!