2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Elindult a Hankook és a Dunaújvárosi Fõiskola duális képzési programjaForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-10-16 09:23:52
A cél a gumiabroncsgyártáshoz kapcsolódó, versenyképes elméleti és gyakorlati tudással felruházni a mérnökhallgatókat.

Az õszi szemeszterben elindult a Dunaújvárosi Fõiskola és a Hankook Tire közös duális fõiskolai képzése, amelynek célja, hogy válaszolva az iparágban tapasztalható szakemberkeresletre, a gumiabroncsgyártáshoz kapcsolódó, versenyképes elméleti és gyakorlati tudással ruházza fel az fõiskola mérnök hallgatóit.

A Hankook Tire Magyarország Kft. szerdai közleménye szerint a duális programot a fõiskolán tanuló gépész-, anyagmérnök- és mûszakimenedzser-hallgatóknak szánják. Az elsõ négy szemeszterben a fõiskola megteremti a késõbbi szakosodáshoz szükséges elméleti hátteret, az ötödik, majd a hatodik félévben pedig „Hankook-specifikus” tantárgyakkal bõvül az órarend. Ezeket a kurzusokat a Hankook mérnökei dolgozták ki és tartják meg a hallgatóknak. Azok a hallgatók, akik mindkét félévet teljesítik, a hetedik szemeszterben egy hozzájuk rendelt mentor felügyelete és támogatása mellett részt vehetnek a Hankook-gyár három hónapos szakmai gyakorlatán. A most indult képzésen felül több éve fut a Dunaújvárosi Fõiskolán egy gumiipari szakmérnöki posztgraduális képzés is, két féléves levelezõ tagozaton, ezt eddig 35 mérnök végezte el.

A Hankook Tire a világ több mint 180 országba szállítja termékeit, és több mint 20 ezer alkalmazottat foglalkoztat. A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. Az 550 millió eurós befektetésbõl a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerûbb abroncsgyára épült fel. A gyár 2007 júniusában kezdte meg mûködését, és azóta is folyamatosan fejlõdik, bõvül. A cég már több mint kétezer alkalmazottat foglalkoztatva évente 13 milliónál is több gumiabroncsot gyárt személygépkocsik, SUV-ok és könnyû tehergépkocsik szükségleteire. A folyamatban lévõ, harmadik beruházási ütem 2014-15-ös befejezését követõen a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nõ. A rácalmási gyár közvetlenül szállít abroncsokat a Volkswagen, a Hyundai és a KIA európai gyáraiba.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!