2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Budapest Márka címet kapott a Semmelweis Egyetem négy intézményeForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-10-17 18:08:10
Budapest Márka címet kapott a kimagasló közszolgáltatásért a Semmelweis Egyetem négy intézménye: az élettani intézet, a II. számú gyermekgyógyászati klinika, a II. számú patológiai intézet, valamint a kútvölgyi klinikai tömb.

Szél Ágoston, a Semmelweis Egyetem rektora csütörtökön, a díjazottakat bemutató budapesti ünnepségen azt mondta, hogy az egyetemet világszerte ismertté teszi az idegen nyelvû képzés, valamint büszkék lehetnek a tudományos publikációk számára és az egészségügyi ellátórendszerükre is.

Az élettani intézet magyar, német és angol nyelven oktat orvostanhallgatókat és fogorvostan-hallgatókat. Munkatársai nemzetközileg kiemelkedõ eredményeket értek el a sejtélettani kutatások területén - olvasható a rendezvényen közreadott összegzésben.

Mint írták, a II. számú gyermekgyógyászati klinikán több mint 125 éve folyik a beteg gyermekek gyógyítása. Napjainkban a klinikán látják el a hazai rosszindulatú daganatos, leukémiás betegek több mint felét.

A II. számú patológiai intézet 120 éves, az ország legnagyobb patológiai intézete. Kiemelkedõ fõvárosi és országos konzultációs központ a daganatos, a máj- és vesebetegségek, valamint a molekuláris patológia területén.

A kútvölgyi klinikai tömbben több mint hatvan ország orvostanhallgatóinak a képzése folyik magyar, angol és német nyelven.

A Budapest Márka elismerést a fõvárosi közgyûlés 2013-ban alapította azzal a céllal, hogy összegyûjtsék azokat az értékeket és értékteremtõ tevékenységeket a fõvárosban, amelyek elviszik Budapest jó hírnevét az ország határain belül és túl. A közgyûlés tagjai tesznek javaslatot arra, hogy a fõvárosban elõállított magas színvonalú termékek, szolgáltatások, közszolgáltatások és mûvészi teljesítmények közül melyek kapják meg a címet.

Az elismerésben részesülõ jogosulttá válik a Budapest Márka embléma használatára a kiemelkedõnek minõsített szolgáltatás, termék, mûvészeti tevékenység kommunikációja és marketingje során.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!