2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Hálapénz és gyógyítás, avagy ha az orvosod ezeket még nem mondta, akkor válts rögtön!Forrás: fudo.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-27 08:46:37
Címkék: Bihari hírek
Akár beismerjük akár nem, a hálapénz és a magyar egészségügy kézen fogva jár. Az orvosok túlterheltek, pedig ahhoz ,hogy orvosok lehessenek nagyon sokat kell tanulniuk.

Én magam részérõl nem értem miért megy valaki orvosnak, soha nem akarnék rutinból mûteni valakit, aztán vagy megmarad vagy nem. Az autószerelõnek legalább nincs ekkora felelõssége, lehet ezért is van belõlük annyi szakbarbár.

Szóval én nem mennék orvosnak, egyrészt nem mernék gyógyítani, csak ha minimum kitûnõ átlaggal végeztem volna, másrészt nem keresnek olyan jól, hogy azért megérje ekkora felelõsséget vállalni.

Ha már itt tartunk, nem baromság hogy már kettessel is lehetsz orvos? Vajon mit tudhat az aki kettessel diplomázik?

Na de most nem is ez a lényeg, hanem az, hogy miért adunk hálapénzt?

Én magam részérõl sohasem adtam, igaz hál istennek születésemkor voltam utoljára orvosnál és szeretteim is egészségesek. Ki érti ezt.. Talán azért van mert évek óta nem iszunk üdítõket, természetes anyagokból álló étrend-kiegészítõket fogyasztunk és sportolunk rendszeresen. Az étrend-kiegészítõkre nyugodtan lehet mondani, hogy drágák, viszont még mindig olcsóbb mint gyógyszert szedni ha már megvan a betegség. Egyébként sem tünetet kell kezelni hanem a betegséget és mint tudjuk a gyógyszerek nagy része tüneteket kezel, ergo elnyomja a szervezet segélykiáltásait.

Ez új neked? Keress gyorsan másik orvost ha ezt a háziorvosod még nem mondta el neked.

Szóval a hálapénz, az olyan mintha én elvinném az autót a szerelõhöz és õ kapna az államtól pénzt amiért megcsinálja, de én adnék neki pluszban, hogy tényleg meg is csinálja.

Ami a szép, hogy van olyan orvos aki el is várja a hálapénzt, mert anélkül bizony csak lóbálja a fejét. Most persze mondhatja, hogy keveset keres és túl sokat dolgozik ezért jár neki a plusz pénz, de én meg megkérdem tõle, hogy akkor minek mentél orvosnak?

Ráadásul tudnék sorolni munkahelyeket ahol aztán tényleg robotolnak fele annyi bérért, igaz talán nem is tanultak annyit mint egy orvos.

Egyébként nem hiszem, hogy az orvosok fizetésének a megemelése eltörölné a hálapénzt, mert akkor is lenne orvos aki tartaná a markát mint valami koldus. Szegény beteg meg feszengve mondja el bajait kínjait és reméli elég lesz az a kis pénzecske amit adni akar.

Na csak hogy pozitív példa is legyen, ismerek olyan orvost amely elvbõl visszautasít minden -féle hálapénzt, inkább van egy vállalkozása és méhészkedik. Abból is van pénze és nem kell a betegeket még jobban szipojozni.

Szóval orvosok közt is van reménytelen és tisztességes, ezért nem általánosítok. A hálapénz marad amíg nem hoz össze minket a sors egy orvossal, aki visszautasítja az adományt és mégis foglalkozik velünk tudása legjavával.

Én utálom ha valaki olyasvalamiért kér pénzt amiért egyszer már megkapta a jussát, ezért megvetem azokat az orvosokat akik elfogadnak bármi pluszt is a gyógyításért cserébe.

Tudom, hogy az országban nem a hálapénzt elfogadó orvosok a legnagyobb probléma, de azért lássuk be, nem lenne szép ország az ahol tudjuk, hogy ha betegek vagyunk meggyógyítanak és az állam fizeti, az orvos meg teszi a dolgát?

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!